Νέος κύκλος ερευνών για τον μικρό Μπεν στην Κω

Πολυμελές κλιμάκιο της βρετανικής αστυνομίας βρίσκεται από νωρίς το πρωί της Δευτέρας στην Κω, όπου ξεκίνησε νέες έρευνες για τον εντοπισμό του μικρού Μπεν, του αγοριού που χάθηκε πριν από 25 χρόνια, όταν σε ηλικία 21 μηνών βρισκόταν στο νησί με την οικογένειά του για διακοπές.

Το κλιμάκιο από το Νότιο Γιορκσάιρ αποτελείται από περίπου15 αστυνομικούς και συνεπικουρείται από ειδικούς επιστήμονες, οι οποίοι συνδράμουν στη διενέργεια έρευνας στους χώρους όπου πιθανόν να βρίσκεται θαμμένος ο μικρός Μπεν.

Αν και αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για το τι μπορεί να συνέβη στον μικρό Μπεν, η βρετανική Αστυνομία κρίνει απαραίτητες τις εργασίες δεδομένων των πληροφοριών που διαθέτει και δηλώνει αισιόδοξη για τα αποτελέσματα. Ειδικότερα, η ομάδα των βρετανών αστυνομικών που επιχειρούν στην Κω εκτιμά ότι θα βρει «εκατοντάδες» οστά, τα οποία θα σταλούν για ταυτοποίηση.

Στο σημείο βρίσκεται και η ανακρίτρια της Κω για να εποπτεύει της διαδικασίας, αλλά και έλληνες αστυνομικοί για την περιφρούρηση του χώρου.

Προηγήθηκε πρόσφατα ανώνυμη μαρτυρία σύμφωνα με την οποία χειριστής εκσκαφέα φέρεται να καταπλάκωσε με χώματα κατά λάθος και να σκότωσε τον μικρό στη διάρκεια εργασιών και μετά να τον έθαψε επιτόπου. Ο εν λόγω χειριστής απεβίωσε πέρυσι.

«Αξίζαμε να μάθουμε την αλήθεια πριν από 25 χρόνια. Πώς μπόρεσε να κρατήσει ένα τόσο σημαντικό μυστικό για τόσα χρόνια;» δήλωσε για τον άνθρωπο που έκανε τη νέα αυτή μαρτυρία η 43χρονη μητέρα του μικρού Μπεν, Κέρι Νίνταμ, μιλώντας στη βρετανική Mirror.

«Ούτε στον χειρότερο εφιάλτη μου δε θεώρησα ότι ο Μπεν μπορεί να είναι νεκρός, αλλά όλα αυτά μέχρι τώρα. Ο μάρτυρας είπε στην αστυνομία ότι αξίζουμε να μάθουμε την αλήθεια, ωστόσο αξίζαμε να μάθουμε την αλήθεια πριν από 25χρόνια» ανέφερε. «Πιστεύω ότι (ο μάρτυρας) μίλησε τώρα γιατί ο Dino (σ.σ. ο Κωνσταντίνος Μπάρκας, ο χειριστής του εκσκαφέα) είναι νεκρός. Θα μπορούσε να είχε δώσει νωρίτερα αυτές τις πληροφορίες, διατηρώντας την ανωνυμία του αλλά δεν το έκανε».

Η υπό έρευνα περιοχή είναι κοντά στο σημείο όπου είχε χαθεί το παιδί στις 24 Ιουλίου 1991 στην περιοχή Ηρακλής και έχει ήδη χαρτογραφηθεί. Σύμφωνα με τη βρετανική Αστυνομία, «η διαδικασία θα είναι επίπονη και η πρώτη ανασκαφή μπορεί να διαρκέσει ακόμα και 12 ημέρες». Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος που υπάρχει στη Βρετανία για την υπόθεση αυτή, στην Κω βρίσκονται περίπου 20 δημοσιογράφοι.

Σημειώνεται ότι ανάλογες έρευνες είχαν γίνει και πριν από μερικά χρόνια στην ευρύτερη περιοχή, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Πηγή: www.tovima.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!