Η υγεία της Χίλαρι την προδίδει

 

Η αιφνίδια αδιαθεσία και αποχώρηση της Χίλαρι Κλίντον σημάδεψε χθες τις εκδηλώσεις μνήμης στη Νέα Υόρκη, ανήμερα της συμπλήρωσης 15 χρόνων από την αποφράδα μέρα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Η υποψήφια πρόεδρος των Δημοκρατικών βρισκόταν ήδη επί 90 λεπτά στο Σημείο Μηδέν των πάλαι ποτέ Δίδυμων Πύργων και συνομιλούσε με συγγενείς θυμάτων, όταν ξαφνικά «ένιωσε έξαψη κι έτσι αναχώρησε για το σπίτι της κόρης της, αισθάνεται όμως πολύ καλύτερα», όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπός της με καθυστέρηση τουλάχιστον μίας ώρας, χωρίς να διευκρινίσει αν χρειάστηκε τη συνδρομή γιατρού.

Σε κοντινή απόσταση μέσα στο πλήθος στέκονταν ο Ρεπουμπλικάνος αντίπαλός της Ντόναλντ Τραμπ και δεκάδες πολιτικοί και δημοσιογράφοι, οι οποίοι δεν πήραν αμέσως χαμπάρι τι είχε συμβεί. Την είδαν ώρα αργότερα να βγαίνει χαμογελώντας από το διαμέρισμα της Τσέλσι Κλίντον στο Μανχάταν, να τους λέει πως νιώθει «θαυμάσια» και να αναχωρεί άνευ δημοσιογραφικής συνοδείας για το σπίτι της στην Τσαπάκουα της Νέας Υόρκης, σύμφωνα τουλάχιστον με την επίσημη ενημέρωση.

Το σούσουρο βέβαια δεν άργησε να ξεσπάσει, παρά την προσπάθεια του επιτελείου της να υποβαθμίσει το περιστατικό, συνδέοντάς το με την «αποπνικτική» ατμόσφαιρα στην τελετή και τον ζεστό, υγρό καιρό στην αμερικανική μητρόπολη.

Βίντεο, που τράβηξε περαστικός και κυκλοφόρησε στο Twitter χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί η γνησιότητά του, φέρεται να δείχνει την 68χρονη Χίλαρι να τρεκλίζει και να σκοντάφτει καθώς βοηθοί την οδηγούν υποβασταζόμενη σε θωρακισμένο όχημα.

Αξιωματούχος ασφαλείας δήλωσε πως την είδαν να «λιποθυμάει» λίγο μετά την εσπευσμένη αποχώρησή της από το Σημείο Μηδέν.

Παρ’ ότι ο Τραμπ δήλωσε αρχικά άγνοια για το συμβάν, οπαδοί του στα κοινωνικά δίκτυα δεν έχασαν χρόνο κι ευκαιρία να αναζωπυρώσουν την έντονη φημολογία για την κατάσταση της υγείας της, χλευάζοντας κι αμφισβητώντας την ειλικρίνεια και τις σωματικές της δυνάμεις.

Εδώ και μήνες, άλλωστε, το στρατόπεδο του μεγιστάνα αφήνει διαρκώς υπονοούμενα για την ευρωστία της, παρ’ ότι ιατρικές εξετάσεις την εμφανίζουν να έχει αναρρώσει πλήρως από τη διάσειση και κυρίως τον θρόμβο στον εγκέφαλο, ο οποίος εντοπίστηκε έπειτα από λιποθυμικό επεισόδιο το 2012 που αποδόθηκε σε στομαχική ναυτία.

Λιγότερο από δύο μήνες, πάντως, προτού στηθούν οι κάλπες των προεδρικών εκλογών, η αδιαθεσία της Κλίντον θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά την έκβαση της κρίσιμης αναμέτρησης, όταν μάλιστα η ψαλίδα που τη χωρίζει από τον Τραμπ δείχνει να μειώνεται στις δημοσκοπήσεις.

Το Σάββατο αναγκάστηκε να πάρει πίσω τις «υπερβολικά γενικευμένες» δηλώσεις της περί «κουβά από αξιοθρήνητους», όπως είχε αποκαλέσει τους «μισούς» από τους ψηφοφόρους του αντιπάλου της, εμμένοντας πως η εκστρατεία του βασίζεται «στην προκατάληψη και την παράνοια».

Για να επιστρέψουμε όμως στη χθεσινή μαύρη επέτειο, δημοσίευμα της Guardian φωτίζει μια άλλη, θανάσιμη πτυχή της τρομοκρατικής ενέργειας της Αλ Κάιντα.

Εκτός από τα 2.977 θύματα των επιθέσεων (2.753 στους Δίδυμους Πύργους), τουλάχιστον άλλοι 1.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει από καρκίνο και νόσους στο αναπνευστικό εξαιτίας της τοξικής σκόνης και στάχτης που αναδύθηκε μετά την κατάρρευση του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου.

Παρά τις καθησυχαστικές τότε δηλώσεις των αρχών, πάνω από 37.000 πολίτες έχουν ήδη αρρωστήσει κι ο αριθμός των θανάτων αναμένεται να ξεπεράσει τους νεκρούς της 11/9 μέσα στην επόμενη πενταετία...

Σε μια άλλη δε (ντροπιαστική) εξέλιξη, ο απερχόμενος Μπαράκ Ομπάμα απειλεί να θέσει προεδρικό βέτο στην -πρόσφατα ψηφισμένη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων- νομοθεσία, που επιτρέπει πια σε συγγενείς θυμάτων να προσφύγουν δικαστικά εναντίον του καθεστώτος της Σαουδικής Αραβίας για τον ρόλο του στις επιθέσεις.

Το «επιχείρημα» του Λευκού Οίκου είναι πως θα επιδεινωθούν σφοδρά οι σχέσεις των ΗΠΑ με έναν από τους πιο πολύτιμους (και βρόμικους) συμμάχους τους στη φλεγόμενη Μέση Ανατολή.


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!