Αγρια κόντρα κυβέρνησης-ΝΔ για το «συλλάβετε τον Μητσοτάκη»

Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό έβαλε μια φράση του Πρωθυπουργού με την οποία άφηνε υπονοούμενα ότι πρέπει να συλληφθεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε άμεσα, ότι «δεν είναι και πολύ υγιές σε μια δημοκρατία ο πρωθυπουργός να αφήνει υπονοούμενα για την σύλληψη του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος έσπευσε να αποδώσει σε αστεϊσμό την φράση του κ. Τσίπρα κατηγορώντας τον Κυρ. Μητσοτάκη για έλλειψη χιούμορ. Ομως η ΝΔ απάντησε σοβαρά στην Ολγα Γεροβασίλη, τονίζοντας ότι «με αυτά τα πράγματα δεν παίζουν».

Το «αστείο» Τσίπρα σε συνδικαλιστές αστυνομικούς

Ολα ξεκίνησαν από μία αποστροφή του Αλέξη Τσίπρα στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρωθυπουργός έκανε αναφορά στα όσα είπε ο αρχηγός της ΝΔ στην ομιλία του στη ΔΕΘ, το βράδυ του Σαββάτου και χαμογελώντας, ουσιαστικά πρότεινε στους συνδικαλιστές αστυνομικούς να... συλλάβουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Είπε ότι θα εξοικονομήσει 150 εκατ. ευρώ από τις προβλεπόμενες αυξήσεις για τους δημόσιους υπαλλήλους. Δεν μας είπε τι θα σημαίνει αυτό για δασκάλους, γιατρούς, νοσηλευτές, πυροσβέστες, αστυνομικούς, στρατιωτικούς, που έχουν δει τους μισθούς τους να περικόπτονται κατά 40% από το2010», είπε ο κ. Τσίπρας για να προσθέσει: «Ακουγα τους επικεφαλής συνδικαλιστές της αστυνομίας να απευθύνονται στον Χουλιαράκη που ψάχνει να βρει λύση και να λένε ότι θα τον συλλάβουν. Θα τους πρότεινα αυτές τις ημέρες να ανέβουν στη Θεσσαλονίκη για να συλλάβουν κάποιον, όχι τον Χουλιαράκη».

Η απάντηση Μητσοτάκη

Ο πρόεδρος της ΝΔ ερωτήθηκε στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην ΔΕΘ.
«Είναι ενοχλημένος και προβληματισμένος από όσα είπα χθες» είπε για τον κ. Τσίπρα ο Κυρ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι ο ίδιος μίλησε στο σύνολο της κοινωνίας.

Ζήτησε από τους Ελληνες πολίτες να συγκρίνουν την παρουσία του στην ΔΕΘ με εκείνη του Πρωθυπουργού και πρόσθεσε: «Σίγουρα διαφωνούμε με τον κ. Τσίπρα Δεν θα μπω στο άγονο παιχνίδι να δηλητηριάσω την πολιτική ζωή. Αλλά δεν είναι και πολύ υγιές σε μια δημοκρατία ο πρωθυπουργός να αφήνει υπονοούμενα για την σύλληψη του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης» σχολίασε.

Γεροβασίλη: Περιπαικτική η αναφορά Τσίπρα

Μετά την έκταση που πήρε η αναφορά του Πρωθυπουργού περί σύλληψης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η κυβέρνηση τα μαζεύει.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι δεν έχει αίσθηση του χιούμορ.«Για άλλη μία φορά έδειξε ότι δεν έχει αίσθηση του χιούμορ, αφού προσέλαβε την περιπαιχτική αναφορά του Πρωθυπουργού στις κινητοποιήσεις και τις σχετικές δηλώσεις των ένστολων συνδικαλιστών, ως προτροπή να τον συλλάβουν» δήλωσε η Ο. Γεροβασίλη προσθέτοντας: «Διαβεβαιώνουμε τον κύριο Μητσοτάκη ότι τέτοιο κίνδυνο δεν διατρέχει». Σημείωσε όμως ότι «απεναντίας, διατρέχει μεγάλο κίνδυνο, αν οι πολίτες καταλάβουν τι ακριβώς προτείνει, να μείνει στάσιμος για πάντα στο σημερινό του αξίωμα».

Επίσης, η κυβερνητική εκπρόσωπος σχολιάζοντας το σκηνικό της συνέντευξης Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη, είπε: «Παρά το σινεφίλ σκηνικό με το ημίφως στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μπόρεσε να κρύψει το αληθινό του πρόσωπο.

Μέσα σε τρεις ολόκληρες ώρες δεν βρήκε χρόνο να κάνει ούτε μία αναφορά στις λέξεις «εργαζόμενος», «άνεργος», «συνταξιούχος»».

Η ΝΔ απάντησε σοβαρά: Με αυτά δεν παίζουν

Με αυτά τα πράγματα δεν παίζουν» ήταν η απάντηση κύκλων της Νέας Δημοκρατίας στην κυβερνητική εκπρόσωπο η οποία επιχειρώντας να «μαζέψει» την φράση του Πρωθυπουργού περί σύλληψης του Κυριάκου Μητσοτάκη, μίλησε για αστεϊσμό.

«Είναι σαφές ότι ο κ. Τσίπρας βρίσκεται σε κατάσταση αμηχανίας που προκλήθηκε από την διήμερη παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Θεσσαλονίκη» τόνισαν κύκλοι της Πειραιώς και πρόσθεταν: «Ωστόσο με αυτά τα πράγματα δεν παίζουνε και καλό θα ήταν την επόμενη φορά ο κ. Τσίπρας να είναι πιο προσεχτικός».


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!