Άπιαστη η εκεχειρία στη Συρία, «δεν έχουμε ακόμη καταλήξει» λένε ΗΠΑ και Ρωσία

Με τις εχθροπραξίες στη Συρία -κυρίως για το Χαλέπι- να συνεχίζονται, και την σύγκρουση να έχει περιπλακεί επί του εδάφους ακόμη περισσότερο με την τουρκική δραστηριότητα, ΗΠΑ και Ρωσία «δεν έχουν καταλήξει ακόμη» σε συμφωνία για κατάπαυση του πυρός, όπως αναφέρουν οι δύο πλευρές.

Η αμερικανική πλευρά επιφυλάχθηκε ακόμη και να επιβεβαιώσει νέα συνάντηση Κέρι και Λαβρόφ στη Γενεύη.

Οι δύο ΥΠΕΞ έχουν συναντηθεί δύο φορές τις τελευταίες εβδομάδες με στόχο συνολική συμφωνία για παύση πυρός στο συριακό εμφύλιο, χωρίς όμως επιτυχία. Μετά την τελευταία συνάντηση, στο περιθώριο της G20, η αμερικανική πλευρά είχε κατηγορήσει, όπως σημειώνει το Reuters, τη Ρωσία πως «επανέφερε θέματα που θεωρούσαμε λυμένα».

Οι τελευταίες αναφορές και από τις δύο πλευρές χρησιμοποιούν τη διατύπωση των προηγούμενων ημερών, δείχνοντας πως δεν έχει σημειωθεί πρόοδος.

Το βράδυ της Τετάρτης (ώρα Ουάσινγκτον, πρωί Πέμπτης ώρα Αθήνας), ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείο Εξωτερικών Μαρκ Τόουνερ ανέφερε, μετά από νέα τηλεφωνική συνομιλία των δύο ΥΠΕΞ, πως «δεν έχουμε ακόμη καταλήξει».

Η Ουάσινγκτον, είπε, «παραμένει επικεντρωμένη στη συνέχιση των προσπαθειών για επίλυση... αλλά δεν θα συμφωνήσουμε σε ένα πλαίσιο που δεν ανταποκρίνεται στους βασικούς μας στόχους».

«Δεν μπορώ να πω πως υπάρχει μεγάλη ελπίδα για επιτυχία, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε προς τούτο» είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Πηγή: www.tovima.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!