Φονικός τυφώνας χτύπησε την Ιαπωνία

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στα βόρεια της Ιαπωνίας εξαιτίας του τυφώνα Λάιονροκ (Lionrock), που έχει προκαλέσει ισχυρές βροχοπτώσεις και πλημμύρες, καλύπτοντας τεράστιες εκτάσεις στα νησιά Χοκάιντο και Χονσού.

Επίσης έχει προκαλέσει κατολισθήσεις στο Οφουνάτο, βορειανατολικά του Τόκιο.

Σύμφωνα με τις ιαπωνικές, τουλάχιστον 9 ηλικιωμένοι που ζούσαν σε οίκο ευγηρίας για άτομα που πάσχουν από άνοια έχασαν τη ζωή τους στην πόλη Ιβουαζούμι, στο νησί Χοκάιντο, ωστόσο ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστά τα στοιχεία τους, ενώ εξακολουθούν να αγνοούνται οι άνθρωποι που τους φρόντιζαν. 

Επίσης, έχουν βρεθεί οι σοροί ακόμη δύο ανθρώπων στην πόλη Ιβουάτε, στη νήσο Χονσού, όπου το χτύπημα του τυφώνα έπεσε στην ίδια περιοχή όπου είχε χτυπήσει το φονικό τσουνάμι του 2011 και ακόμη δεν έχει ανακάμψει από τις συνέπειές του.

Ο οίκος ευγηρίας έχει καλυφθεί από λάσπη και φερτά υλικά από τα γύρω βουνά, ενώ αυτοκίνητα έχουν αναποδογυρίσει.

Εξαιτίας των βροχοπτώσεων, τουλάχιστον δύο ποτάμια υπερχείλισαν στη νήσο Χοκάιντο, ενώ σύμφωνα με τις αρχές, εξαιτίας τους ύψους των υδάτων και των φερτών υλικών,  δεκάδες άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί στα σπίτια τους και δεν μπορούν φύγουν.  

«Κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να εκτιμήσουμε την κατάσταση», δήλωσε ο γραμματέας της κυβέρνησης, Γιοσιχίντε Σούγκα.

Όπως τόνισε έχουν σταλεί στις πληγείσες περιοχές εκτός από τα σωστικά συνεργεία και δυνάμεις του στρατού για να βοηθήσουν στον καθαρισμό των περιοχών και στη διάσωση πολιτών.

Σύμφωνα με την ιαπωνική μετεωρολογική υπηρεσία, πρώτη φορά τυφώνας χτυπά τα βόρεια της Ιαπωνίας από το 1951 και μετά. 

Όπως ανακοινώθηκε, έχει ζητηθεί από 170.000 πολίτες να εγκαταλείψουν τις κατοικίες τους, εκ των οποίων οι 38.000 στο Οφουνάτο, που στη διάρκεια του τσουνάμι του 2011 -που συνετέλεσε και στο πυρηνικό δυστύχημα της Φουκουσίμα- 340 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους. 

Περισσότερες από 10.000 κατοικίες έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, καθώς οι ισχυροί άνεμοι κατέστρεψαν τα καλώδια ηλεκτροδότησης.

 


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!