Αναμένεται παραίτηση Βουδούρη

Την παραίτησή του από τη θέση του γενικού γραμματέα Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης στον πρωθυπουργό αναμένεται να καταθέσει ο Οδυσσέας Βουδούρης εντός των επόμενων ωρών, σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής».

Ο Οδυσσέας Βουδούρης κατέλαβε την εν λόγω θέση τον περασμένο Απρίλιο στη Γραμματεία που συστάθηκε με τον νόμο 4375/2016.

Παρ’ όλα αυτά δεν έχει αναλάβει επίσημα καθήκοντα, καθώς ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας δεν έχει υπογράψει το σχετικό ΦΕΚ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Με έγγραφό του στις 3 Αυγούστου, ο αναπληρωτής υπουργός ζήτησε από τον κ. Βουδούρη να τον ενημερώνει για κάθε απόφασή του προκειμένου να τις εγκρίνει, μέχρι την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ.

Στις 8 του Σεπτέμβρη ο γενικός γραμματέας ενημέρωνε τον αναπληρωτή υπουργό για την κρισιμότητα της κατάστασης στο προσφυγικό καθώς και για ενέργειες που ορίζει η νομοθεσία, όπως η διοικητική δομή των κέντρων φιλοξενίας προσφύγων οι οποίες είχαν παγώσει, διότι ο ίδιος αλλά και η Γενική Γραμματεία δεν είχαν αναλάβει επισήμως αρμοδιότητες.

Πηγή: www.zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!