Δράμα στο Μεξικό από τις πλημμύρες – Τρεις νεκροί, εκατοντάδες άστεγοι

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των πλημμυρών που έπληξαν περιοχές του νότιου και του νοτιοανατολικού Μεξικού, ενώ άλλοι περίπου 200 χρειάστηκε να διασωθούν με εναέρια μέσα. Πρόκειται για τις χειρότερες βροχοπτώσεις των τελευταίων 32 ετών στην Τούτστλα, εκτίμησε ο κυβερνήτης της πολιτείας Τσιάπας, Μανουέλ Βελάσκο.

Οι τρεις νεκροί έχασαν τη ζωή τους παγιδευμένοι μέσα στα αυτοκίνητά τους, όταν αυτά παρασύρθηκαν από τα νερά που σάρωσαν τους δρόμους, σύμφωνα με την πολιτική προστασία στην πολιτεία του νότιου Μεξικού. 600 σπίτια πλημμύρισαν και οι κάτοικοί τους αναγκάστηκαν να τα εγκαταλείψουν και να μεταφερθούν σε προσωρινά καταλύματα.

Στην πολιτεία Γκερέρο, βορειότερα, οι αρχές κατέγραψαν 33 κατακρημνίσεις βράχων και κατολισθήσεις λάσπης σε διάφορες οδούς στην πολιτεία. Ένας κεντρικός δρόμος στο Ακαπούλκο, τουριστικό θέρετρο στις νοτιοδυτικές ακτές του Μεξικού, υπέστη καθίζηση, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις άνθρωποι που την ώρα εκείνη κινούνταν στο δρόμο με τα αυτοκίνητά τους.

Η βροχόπτωση 60 εκατοστών στην περιοχή είχε συνέπεια να αποκλειστούν 200 κάτοικοι ενός οικιστικού συγκροτήματος, που αδυνατούσαν να φύγουν οδικώς ή πεζή, με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να τους απομακρύνουν από αέρος η αστυνομία και ο στρατός. Οι πλημμυροπαθείς μεταφέρθηκαν σε ένα προσωρινό καταφύγιο, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της πολιτείας Γκερέρο, Έκτορ Αντόνιο Αστουντίγιο Φλόρες.

Άνδρες του μεξικανικού στρατού αναπτύχθηκαν στις πληγείσες περιοχές, στο πλαίσιο ενός σχεδίου αντιμετώπισης καταστροφών.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ


Πηγή: www.newsit.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!