Διχασμένη προσωπικότητα

Συνεχίζεται στο Εφετείο η δίκη της δολοφονικής επίθεσης σε Αιγύπτιους ψαράδες από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής, τον Ιούνιο του 2012.

Οι σημερινοί ισχυρισμοί του μάρτυρα Κωνσταντίνου Τατσιόπουλου προκάλεσαν πολλές ερωτήσεις... Η πρόεδρος του δικαστηρίου δείχνοντας την υπογραφή του εξεταζόμενου μάρτυρα στο τέλος των καταθέσεων του, έφθασε στο σημείο να αναρωτηθεί: αν είναι δική του η υπογραφή!

Ο Κων. Τατσιόπουλος στη σημερινή του κατάθεση είπε πως «δεν ήταν και ακριβώς 40 άτομα, με λοστούς και ρόπαλα, που φεύγουν με συντονισμένες κινήσεις», όπως είχε πει αρχικά, αλλά τελικά ήταν «10 πιτσιρικάδες, περίπου 22 ετών, που κουνούσαν το βαν των ψαράδων».

Πρόεδρος: Και τα 30 άτομα που είχατε πει;

Μάρτυρας: Εντάξει τώρα…ήταν 10 - 15 άτομα. Μπορεί να ήταν 30, μπορεί 15. Ήμουν και κουρασμένος εκείνο το βράδυ…

Πρόεδρος: Είπατε και για άλλα 10 άτομα που βγήκαν από το σπίτι και όλοι μαζί, 40 άτομα, να φεύγουν.

Μάρτυρας: Δεν θυμάμαι να βγήκαν άλλοι. Εντάξει τώρα...40 άτομα... μπορεί να έκανα λάθος.

Πρόεδρος: Διαφέρει το 10 με το 40... μιλήσατε και για ρόπαλα και λοστούς…

Μάρτυρας: Δεν είδα τίποτα τέτοιο. Όχι, όχι…

Πρόεδρος: Δεν είδατε…

Εισαγγελέας: Φοβάστε; Σας έχουν απειλήσει;

Μάρτυρας: Όχι.

Εισαγγελέας: Ρωτάω γιατί έχετε δώσει δύο περιγραφές και είστε αναλυτικός σε αυτές. Σήμερα λέτε άλλα. Δεν τα επιβεβαιώνετε. Σας βλέπω κάπως διστακτικό, ο τρόπος που καταθέτετε…ήρθατε να πείτε την αλήθεια εδώ. Είχατε καταθέσει ότι μάλλον ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής...

Μάρτυρας: Μία υπόθεση έκανα...επειδή ήταν μπουλούκι...

Εισαγγελέας: Και γιατί δεν είπατε ότι είναι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού, ας πούμε…

Μάρτυρας: …

Πάρεδρος: Τα είπατε εσείς αυτά στο παρελθόν; Ναι ή όχι;

Μάρτυρας: ....

Πάρεδρος: Θα απαντήσετε ή η σιωπή σας προς απάντησή μου;

Μάρτυρας: Θα τα παραείπα λίγο...

Στην κατάθεσή του, ο μάρτυρας είπε ότι εκείνο το βράδυ ξύπνησαν από φασαρία, σαν να σπάει ένα τζάμι και όταν βγήκαν έξω είδαν «ένα τσούρμο…πιτσιρικάδες με βερμούδες» που φώναζε και «είχαν σπάσει το τρίκυκλο και το βαν των ψαράδων». Σύμφωνα με τον κ. Τατσιόπουλο φοβήθηκαν και δεν βγήκαν αμέσως.

Πρόεδρος: Και φοβηθήκατε τους πιτσιρικάδες και περιμένατε να φύγουν;

Μάρτυρας: Έκαναν φασαρία.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, αφού έφυγαν οι δράστες «φτάσαμε στο σπίτι των ψαράδων για να δούμε τί έγινε. Δεν πήγα κοντά. Εγώ δουλεύω, φοβήθηκα να πάω. Είδα πέτρες στο πάτωμα. Δεν μπήκα μέσα. Είδα τα δύο παιδιά να κουβαλάνε έναν τρίτο Αιγύπτιο, που ήταν χτυπημένος. Τον έβγαζαν από το σπίτι για να τον βάλουν στο ασθενοφόρο. Τον κρατούσαν από τους ώμους. Δεν μπορούσε να κινηθεί μόνος του. Ήταν λιπόθυμος. Ήταν χτυπημένος στο πρόσωπο. Έσταζαν τα αίματα από το σαγόνι του».

Κατά την έναρξη της δίκης, την ώρα που η πρόεδρος του δικαστηρίου διάβαζε τον κατάλογο των κατηγορουμένων, έκαναν την εμφάνισή τους οι χρυσαυγίτες, συνοδεία αστυνομικών. Μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων σηκώθηκαν σιωπηλοί με μέτωπο προς τους χρυσαυγίτες, στήνοντας ένα «προστατευτικό τείχος» προς το κοινό.

Κάποιοι από τους χρυσαυγίτες -κατά την προσφιλή τους τακτική- άρχισαν να φωτογραφίζουν το κοινό και τους δημοσιογράφους και έγινε η σχετική παρατήρηση προκειμένου να σταματήσουν.

Όπως μετέδωσε το #GoldenDawnWatch, η πρόεδρος ζήτησε από όλους τους παρευρισκόμενους να αφαιρέσουν τζόκεϊ, κουκούλες και γυαλιά, ενώ απευθυνόμενη προς τους χρυσαυγίτες ζήτησε να μην πίνουν εντός της αίθουσας αναψυκτικά, καφέδες και να μην γελάνε, διαφορετικά να περάσουν έξω.

Οι παρατηρήσεις δεν εισακούστηκαν με αποτέλεσμα η πρόεδρος του δικαστηρίου -με έντονο ύφος- να διακόψει για ένα δεκάλεπτο την διαδικασία, ανακοινώνοντας πως «έξω από την αίθουσα μπορούν να κάνουν ο,τι θέλουν, αλλά μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου απαγορεύεται να φωτογραφίζουν δεξιά κι αριστερά και να προκαλούν το υπόλοιπο ακροατήριο».

Στο διάλειμμα έγινε γνωστό πως ο υπόδικος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ι. Λαγός έστειλε εξώδικα στην «Εφημερίδα των Συντακτών», στην «ΑΥΓΗ» και στην «ΕΡΤ» γιατί ανέφεραν στα ρεπορτάζ τους ο Ι. Λαγός προανήγγειλε την επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες με ομιλία του στο Πέραμα.

Ο Αμπουχαμέντ Σαάντ κατά την εξέτασή του σημείωσε για τις επιθέσεις χρυσαυγιτών πως «όταν το κάνουν λένε ότι είναι η Χ.Α. και μετά όταν τους πιάνουν δεν το λένε».

Συγκεκριμένα, για τις ημέρες του συμβάντος είπε πως είναι βέβαιος πως η επίθεση προέρχεται από χρυσαυγίτες «επειδή ποτέ κανένας Έλληνας δεν είχε χτυπήσει πριν ξένους. Αυτοί κάνουν αυτά τα πράγματα».


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!