ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ: Με αλληλεγγύη απέναντι στο ρατσισμό και την ξενοφοβία


Με αλληλεγγύη απέναντι στο ρατσισμό και την ξενοφοβία

Τις τελευταίες εβδομάδες βιώνουμε στο Δήμο Ωραιοκάστρου την απαρχή μιας φανερής ή συγκαλυμμένης ρατσιστικής και ξενοφοβικής υστερίας που εσκεμμένα επιδιώκουν συγκεκριμένοι τοπικοί παράγοντες του τόπου, πιστεύοντας στενόμυαλα πως με τον τρόπο αυτό θα αποκομίσουν μικροκομματικά οφέλη.
Δυστυχώς η προσφυγική κρίση, η οποία δοκιμάζει τις αντοχές της Ευρώπης μετατίθεται και στην ελληνική κοινωνία που καλείται να διαχειριστεί τη μεγαλύτερη μετακίνηση ανθρώπινου πληθυσμού στην Ευρώπη μετά το Β’ Παγκόσμιο πόλεμο.
Από τη μια όχθη υπάρχουν η αναλγησία, η ξενοφοβία, ο ρατσισμός, η βαρβαρότητα και από την άλλη ο ανθρωπισμός, το απλωμένο αλληλέγγυο χέρι, η φιλοξενία. Στη μια πλευρά κυριαρχούν τα συρματοπλέγματα, τα κλειστά σύνορα, η καταστολή και στην άλλη η δικαιοσύνη, η υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των διεθνών Συνθηκών, η κατανόηση ότι η προσφυγιά έχει γενεσιουργό αιτία, που δεν είναι άλλη από τον πόλεμο. 
O Δήμος Ωραιοκάστρου βρέθηκε για άλλη μια φορά αρνητικός πρωταγωνιστής στο πανελλήνιο, διεκδικώντας τις δάφνες της ξενοφοβίας με αποτυχημένες συγκεντρώσεις κατά των κέντρων φιλοξενίας, σχετικές ανακοινώσεις και έκτακτα δημοτικά συμβούλια για να «τοποθετηθούν» οι πολίτες και να πάρουν θέση στο «πρόβλημα» είτε των κέντρων φιλοξενίας είτε, όπως πρόσφατα, στο «πρόβλημα» της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων σε σχολεία του Δήμου και μάλιστα μετά το πέρας του σχολικού ωραρίου.
‘Όλα αυτά έρχονται σε αντίθεση με τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού του ΟΗΕ αφού οι διατάξεις της ισχύουν για όλα τα παιδιά που διαμένουν σε  χώρα που έχει υπογράψει τη Σύμβαση της Γενεύης το 1951. Η παραπάνω Σύμβαση αφορά όλους τους τομείς της ζωής του παιδιού: υγεία, εκπαίδευση, κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα.
Η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Ωραιοκάστρου πιστεύει πως το προσφυγικό δεν είναι το κατάλληλο πεδίο για να αδράξουν κάποιοι μικροκομματικά οφέλη και να το μετατρέψουν σε προνομιακό πεδίο σύγκρουσης με την κυβέρνηση. Δεν είναι τυχαίο ότι το τελευταίο διάστημα ακραίες φωνές επιχειρούν να κλιμακώσουν την πολιτική ένταση μετερχόμενες φρασεολογία και μεθοδεύσεις προκειμένου να δηλητηριάσουν την κοινή γνώμη και να διεγείρουν ξενοφοβικά αντανακλαστικά, σε ένα τόπο που στην μακραίωνη ιστορία του έχει δώσει αγώνες για τη δημοκρατία, την ελευθερία και την αλληλεγγύη.
Η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Ωραιοκάστρου καλεί όλους τους φορείς του Δήμου μας, κοινωνικούς, παραγωγικούς και πολιτιστικούς, συλλογικότητες και πολίτες να συμπράξουν με αίσθημα ευθύνης και ανθρωπισμού στην  ουσιαστική αντιμετώπιση και διαχείριση της κατάστασης, κλείνοντας τα αυτιά τους στις σειρήνες του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και του πολιτικού καιροσκοπισμού".
Η Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ Ωραιοκάστρου καταδικάζει απερίφραστα τις επικίνδυνες πολιτικά και κοινωνικά τακτικές, μιας μειοψηφίας γονέων, της δημοτικής αρχής και προσωπικά του δημάρχου κ. Γαβότση που συστηματικά δυναμιτίζουν και δηλητηριάζουν τις σχέσεις των δημοτών σπέρνοντας διχόνοια, έχθρα και αντιπαλότητα και τους καλεί να δουν με ανοιχτά μάτια και μυαλά ότι η πολιτική τους τακτική, το μόνο που επιτυγχάνει με βεβαιότητα είναι να εκκολάψει το αυγό του φιδιού. Από την άλλη, ας χαίρονται για την νέα θλιβερή πανελλήνια πρωτιά – ρετσινιά που χάρισαν στο Δήμο μας.

Η συντονιστική γραμματεία της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Ωραιοκάστρου


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!