Καταψηφίζουν οριστικά Ραχόι στη Βουλή οι Σοσιαλιστές

Το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα Ισπανίας (PSOE) επιβεβαίωσε ότι θα καταψηφίσει τον Μαριάνο Ραχόι στην ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, γεγονός που σημαίνει ότι αυξάνονται οι πιθανότητες να κληθούν και πάλι οι Ισπανοί στις κάλπες, για τρίτη φορά μέσα σε έναν χρόνο.

«Οι ψηφοφόροι μας ψήφισαν να φύγει ο Ραχόι», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του PSOE Πέδρο Σάντσεθ, μετά τη συνάντηση που είχε νωρίτερα με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό, την οποία χαρακτήρισε «παντελώς αχρείαστη».

Την Κυριακή το κεντροδεξιό Λαϊκό Κόμμα (PP) του κ. Ραχόι κατέληξε σε συμφωνία με το κεντρώο, φιλελεύθερο κόμμα Ciudadanos.

Μαζί με την ψήφο μιας βουλευτίνας τοπικού κόμματος των Καναρίων, εξασφάλισε τη στήριξη 170 βουλευτών σε σύνολο 350. Στην πρώτη ψηφοφορία στο κοινοβούλιο, που θα διεξαχθεί την Τρίτη, είναι δεδομένο ότι ο κ. Ραχόι δεν θα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης, αφού χρειάζεται απόλυτη πλειοψηφία (176 ψήφους).

Στην δεύτερη, την Παρασκευή, του αρκεί η σχετική πλειοψηφία, όμως ούτε το PSOE ούτε οι άλλες πολιτικές δυνάμεις φαίνονται διατεθειμένες να απέχουν από την ψηφοφορία ώστε να του δώσουν την ευκαιρία να σχηματίσει κυβέρνηση.

Εάν δεν σχηματιστεί νέα κυβέρνηση μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, τότε το κοινοβούλιο θα διαλυθεί και θα προκηρυχθούν νέες εκλογές για τις 25 Δεκεμβρίου.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!