Εντείνονται οι διαβουλεύσεις για κατώτατο μισθό στην Ε.Ε.


Για την υιοθέτηση ενός ενιαίου κατώτατου μισθού διαβουλεύονται τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Εuractiv.
Παρά την πρόοδο η οποία έχει σημειωθεί, εξακολουθούν να υπάρχουν αρκετές διαφωνίες στις Βρυξέλλες αναφορικά με τη θέσπιση βασικού μισθού και την απόσπαση εργαζομένων.
Πρόκειται για ένα ζήτημα, που ξεκίνησε από την Γερμανία πέρυσι τον Ιανουάριο και φέρεται να συζητείται και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Βουλευτής του ΕΛΚ δήλωσε στη Euractiv πως δεν υπάρχει συμφωνία μεταξύ των ευρωβουλευτών, ενώ ο ευρωβουλευτής των Σοσιαλιστών Φιλίπ Κορντερί υποστήριξε ότι «αποτελεί ρεαλιστική φιλοδοξία» και «αναγκαιότητα» η θέσπισή του.
Σήμερα 6 χώρες (Ιταλία, Κύπρος, Αυστρία, Δανία, Φινλανδία και Σουηδία) δεν έχουν θεσπίσει ένα κατώτατο μισθό, ενώ υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ των βασικών μισθών σε κάποιες χώρες.
Για παράδειγμα ο βασικός μισθός της Βουλγαρίας είναι στα 216 ευρώ, ενώ στο Λουξεμβούργο φτάνει στα 1.923 ευρώ.
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ανάμεσα στους εταίρους οι οποίοι θα χρειαστούν πειστικά επιχειρήματα είναι τα Ανατολικά κράτη, όπου ο βασικός μισθός βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα και η θέσπιση ενιαίου μισθού ενδέχεται να θέσει τέλος στο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που έχουν.






Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!