Πραγματοποιήθηκε ο πρώτος δημόσιος απολογισμός πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής Δήμου Παύλου Μελά


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε ο πρώτος δημόσιος απολογισμός πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής Δήμου Παύλου Μελά

Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης, παρουσίασε στους πολίτες, στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και των τοπικών Συμβουλίων των Δημοτικών Κοινοτήτων,  αναλυτικά στοιχεία για το έργο και τις δράσεις του Δήμου σε όλους τους τομείς, στην ειδική  δημόσια  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016 στο κλειστό γυμναστήριο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πολίχνης, κατόπιν πρόσκλησης της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Όλγας Μυρίδου, με θέμα τον Απολογισμό πεπραγμένων Δημοτικής Αρχής περιόδου Σεπτέμβρη έτους 2014 έως Δεκέμβρη έτους 2015.
Ο Δήμαρχος τόνισε μεταξύ άλλων  τα εξής:
΄΄ Η Δημοτική Αρχή βρίσκεται σε καθημερινή αναμέτρηση με τα προβλήματα του τόπου. Είμαστε εδώ για να προασπίσουμε τα συμφέροντα της πόλης και τα δικαιώματα των πολιτών. Βάζουμε τάξη, σχεδιάζουμε το μέλλον. Έχουμε όραμα για τον τόπο μας, αλλά και το σχέδιο για να κάνουμε το όραμα πράξη΄΄.
Την ετήσια Έκθεσή της παρουσίασε και η Συμπαραστάτης του Δημότη & της Επιχείρησης Ζαχαρούλα Βαρβέλη, η οποία σημείωσε ότι  ΄΄κεντρικός στόχος αυτής της περιόδου ήταν η οργάνωση και ένταξη του νεοσύστατου θεσμού στη διοικητική διάρθρωση του Δήμου Παύλου Μελά, η γνωριμία με τις υπηρεσίες και η γνωριμία των δημοτών με το θεσμό΄΄.
Από την Αντιπολίτευση τοποθετήθηκαν ο πρώην Δήμαρχος Διαμαντής Παπαδόπουλος ο οποίος ανέφερε ότι ΄΄λείπει το στίγμα, η ταυτότητα στη σημερινή διοίκηση΄΄, ο Τάσος Σταμπουλής  που μίλησε για έλλειψη οράματος και επανέλαβε τη θέση του για παραχώρηση της συνολικής έκτασης του στρατοπέδου Παύλου Μελά, ο Γιώργος Βούρτσας που στάθηκε στο ρόλο των τοπικών διοικήσεων, οι οποίες λειτουργούν ως μέρος της κρατικής μηχανής και της κεντρικής εξουσίας, τονίζοντας την ανάγκη αναβάθμισης των τοπικών οργάνων, ενώ ο Αλέξης Παπαδόπουλος έθεσε ως προτεραιότητα τη βελτίωση της οργάνωσης των υπηρεσιών και της ενδοεπικοινωνίας τους καθώς και  την ανάγκη για άμεσες πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής στο θέμα της διαχείρισης των αθλητικών χώρων και των συλλόγων. Ο Δημήτρης Δεληγιάννης επικέντρωσε την κριτική του σε θέματα σχολικής στέγης και πρασίνου, ενώ από την Αντιπολίτευση παρευρέθησαν και οι δημοτικοί σύμβουλοι  Σάββας Σερασίδης (πρώην Δήμαρχος Σταυρούπολης), Γιάννης Μοσχούλας,  Γιώργος Κοτανίδης.
Ακολούθησαν τα ερωτήματα και οι προβληματισμοί των πολιτών Λευθέρη Στολτίδη, Στέλιου Φλαμούρη, Θεμιστοκλή Γραμματικόπουλου, Στέλλας Γκάνη και Αντώνη Καραβασιλειάδη, που εστίασαν στα μεγάλα ζητήματα των δύο πρώην στρατοπέδων Παύλου Μελά και Καρατάσιου αλλά και σε θέματα καθημερινότητας.
Στην κριτική των μελών της αντιπολίτευσης και στα ερωτήματα των πολιτών, απάντησαν οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι Κώστας Πάντσης, Αθανάσιος Λαζαρίδης, Παντελής Νιγδέλης, Δημήτρης Αθάνατος, Μιχάλης Χριστοδούλου και ο εντεταλμένος στον αθλητισμό Δημήτρης Λαλές, ενώ ο πρώην Δήμαρχος Μιχάλης Ξανθόπουλος υπερασπίστηκε το έργο της δικής του Διοίκησης και τις παρεμβάσεις στο Καρατάσιου.
Πριν τη λήξη της συνεδρίασης ο Δήμαρχος ευχαρίστησε όλους τους αιρετούς και τις υπηρεσίες για τη συνεργασία και επισήμανε ότι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να υπάρχει συνέχεια, να χτίζουμε σε αυτό που βρίσκουμε και να δίνουμε όλες τις δυνάμεις μας για σχεδιασμό και νέων έργων.  

Διαβάστε το απολογισμό του δημάρχου εδώ



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!