Πάουελ: 'Εθνική ντροπή' ο Ντόναλντ Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ «βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη διαδικασία της αυτοκαταστροφής, οι Δημοκρατικοί δεν χρειάζεται να του επιτίθενται» έγραφε μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης του Τζορτζ Ου. Μπους την 17η Ιουνίου απευθυνόμενος σε μία δημοσιογράφο και πρώην συνεργάτιδα, την Έμιλι Μίλερ, σύμφωνα με τα μηνύματα του ηλεκτρονικού του ταχυδρομείου που περιήλθαν στην κατοχή του DCleaks και δημοσιεύτηκαν σήμερα από τον ιστότοπο Buzzfeed.

Ο Κόλιν Πάουελ, υπουργός Εξωτερικών το διάστημα μεταξύ 2001 και 2005 και στρατηγός, αρχηγός του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας το διάστημα 1989 έως 1993, επιβεβαίωσε τη γνησιότητα της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που είδε το φως της δημοσιότητας μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC προσθέτοντας ότι τα πρόσωπα που τα υπέκλεψαν έχουν στην κατοχή τους «πολλά περισσότερα».

Περίπου 30.000 μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που υποκλάπηκαν από τον Πάουελ παραδόθηκαν στο DLeaks από τους χάκερ, σύμφωνα με το The Daily Caller.

Ο πρώην ΥΠΕΞ επικρίνει επίσης τον Ντόναλντ Τραμπ καθώς το 2008 ήταν υπεύθυνος για την άποψη που υποστήριξαν ορισμένοι ότι ο Μπαράκ Ομπάμα πιθανόν δεν είχε γεννηθεί στις ΗΠΑ, γεγονός που τον καθιστούσε ακατάλληλο για την προεδρία των ΗΠΑ.

«Ναι, το κίνημα (εκείνο) ήταν ρατσιστικό» γράφει ο Κόλιν Πάουελ, ένας Ρεπουμπλικάνος που είχε υποστηρίξει τον Μπαράκ Ομπάμα το 2008 και το 2012.

Σε ορισμένα από τα email που είδαν το φως της δημοσιότητας ο πρώην υπουργός στρέφει τα πυρά του και στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών, ιδιαίτερα στην υπόθεση των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Χίλαρι Κλίντον.

«Είναι θλιβερό. Η Χίλαρι θα μπορούσε να βάλει ένα τέλος σε αυτό πριν από δύο χρόνια, λέγοντας απλά κι ειλικρινά σε ολόκληρο τον κόσμο τι είχε κάνει και να μην με εμπλέξει στην υπόθεση. Το είπα τρεις φορές στο περιβάλλον της να μην επιχειρήσουν αυτόν τον ελιγμό» έγραψε ο Πάουελ την 28η Αυγούστου.

Το περιβάλλον της υποψηφίας του Δημοκρατικού Κόμματος στην αναμέτρηση του Νοεμβρίου για τον προεδρικό θώκο επισημαίνει τακτικά τους τελευταίους μήνες ότι ο Κόλιν Πάουελ είχε χρησιμοποιήσει έναν προσωπικό του λογαριασμό στο υπουργείο Εξωτερικών, με στόχο να υποβαθμίσουν την χρήση από την Κλίντον προσωπικού εξυπηρετητή και λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών.

«Όταν έφυγα, δεν πήρα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μαζί μου. Δεν πήρα ιδιωτικούς διακομιστές ή αρχεία. (Δεν είχα) ιδιωτικούς εξυπηρετητές στο υπόγειο κ.α. Δεν είχα μυστικά, όλος ο κόσμος στο υπουργείο Εξωτερικών γνώριζε τι κάναμε» έγραψε ο Κόλιν Πάουελ τον Ιούλιο.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!