Δήμαρχος Λέσβου: Αν δεν εκτονωθεί άμεσα η κατάσταση, θα έχουμε και χειρότερα

Τον φόβο ότι θα υπάρξουν και νέα σοβαρότερα επεισόδια, εάν δεν εκτονωθεί άμεσα η κατάσταση στο νησί, εξέφρασε ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90.1 Fm».

«Δεν ξέρω αν θα είναι σήμερα ή μετά από μια-δυο μέρες αλλά αν δεν εκτονωθεί άμεσα η κατάσταση, ασφαλώς θα έχουμε και νέα επεισόδια τα οποία θα είναι σοβαρότερα από τα χθεσινά», ανέφερε ο κ. Γαληνός με αφορμή όσα εκτυλίχθηκαν χθες στο hot spot της Μόριας.

«Είχα προειδοποιήσει τι θα συμβεί με τον αποκλεισμό πολλών ανθρώπων στα νησιά μας αλλά και καιρό τώρα προειδοποιούσα ότι ήδη έχουμε ξεπεράσει τα όριά μας και ήταν θέμα ωρών να συμβεί αυτό που συνέβη εχθές. Απειλούμαστε από πολύ σοβαρότερα πράγματα, χθες ήταν η προειδοποίηση που θα πρέπει να αφυπνίσει και να ληφθούν τα μέτρα τα οποία επιβάλλονται και τα μέτρα που επιβάλλονται είναι άμεση αποσυμφόρηση του νησιού», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν να σηκώνουν το βάρος του προσφυγικού ορισμένα νησιά και 5-10 δήμοι στην Ελλάδα.

Σημείωσε ακόμη ότι «πάρα πολλοί μετανάστες και προσφυγές έφυγαν από τη Μόρια όπου ήταν να γίνουν οι διαδικασίες καταγραφής και αυτή τη στιγμή αναζητούνται».

Ο δήμαρχος Λέσβου έκρουσε τέλος των κώδωνα του κινδύνου για το «εκρηκτικό κλίμα» που δημιουργείται στο νησί. «Υπάρχουν κινητοποιήσεις οι οποίες καθοδηγούνται από συγκεκριμένους κύκλους, ακροδεξιούς κύκλους τους οποίους συμπαρίσταται και κάποιοι άλλοι κομματικοί παράγοντες κομμάτων τα οποία βρήκαν την ευκαιρία για να αυξήσουν τις δυνάμεις των κομμάτων τους και όλο αυτό είναι ένα επικίνδυνο κλίμα το οποίο απειλεί να δημιουργήσει έκρηξη», σημείωσε.


Πηγή: www.imerisia.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!