Βρέθηκε λύση για την Τράπεζα Αττικής. Προχωρημένες συζητήσεις με Πανταλάκη-Ρουμελιώτη

Αυτό ανέφεραν πηγές του υπουργείου Οικονομικών, αναφορικά με τις εξελίξεις στη διοίκηση της τράπεζας. Σύμφωνα με πληροφορίες ο λόγος που απορρίφθηκε χθες ο κ. Ρουμελιώτης είναι ότι δεν έχει τα τυπικά προσόντα για διευθύνων σύμβουλος, ωστόσο μπορεί να είναι πρόεδρος.

Η Επιτροπή Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της ΤτΕ ξεκαθάρισε χθες ότι δεν θεωρεί «κατάλληλους» για την ανάληψη θέσεων στη διοίκηση της Τράπεζας Αττικής, τους Γεράσιμο Σαπουτζόγλου, Παναγιώτη Ρουμελιώτη, τη μεταβατική πρόεδρο Άννα Πουσκούρη, καθώς και τον Κωνσταντίνο Μακέδο, ο οποίος είναι και πρόεδρος του ΤΣΜΕΔΕ.

Η ΤτΕ φέρεται να έχει αποδεχθεί την πρόταση του ΥΠΟΙΚ, αξίζει όμως να σημειωθεί ότι θα ακολουθηθεί η συνηθισμένη διαδικασία και ότι από Δευτέρα θα ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Η διαδικασία που ακολουθείται είναι ότι πάντα αναμένεται η αξιολόγηση των στελεχών που προτείνονται και στη συνέχεια, γίνεται η επίσημη αποδοχή της πρότασης.

Μετά από σχετικό αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, αναστέλλεται από σήμερα 16 Σεπτεμβρίου 2016 η διαπραγμάτευση των μετοχών της εταιρείας ATTICA BANK ATE.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, σε συνέχεια δημοσιευμάτων του τύπου σχετικά με εξελίξεις που αφορούν στην εταιρεία και κυρίως σχετικά με χθεσινή απόφαση της Επιτροπής Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος για προσωρινό πάγωμα της χορήγησης νέων δανείων, αποφάσισε, για λόγους προστασίας του επενδυτικού κοινού, να ζητήσει από το Χρηματιστήριο Αθηνών όπως προβεί σε προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρείας ATTICA BANK ATE μέχρις ότου η ως άνω εταιρεία ενημερώσει το επενδυτικό κοινό για τις τρέχουσες εξελίξεις.


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!