Φιλοξενία και Ενοικίαση Διαμερισμάτων για Πρόσφυγες στην Καλαμαριά. Κάλεσμα ανθρωπιάς για τους πρόσφυγες του πολέμου.


                                                                                                                                                                                     Καλαμαριά 16 – 09 - 2016
                                                  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Φιλοξενία και Ενοικίαση Διαμερισμάτων για Πρόσφυγες στην Καλαμαριά.
Κάλεσμα ανθρωπιάς για τους πρόσφυγες του πολέμου.

΄Αρχισε η υποβολή των αιτήσεων για το Πρόγραμμα REACT που υλοποιεί ο Δήμος Καλαμαριάς, σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά την ενοικίαση περίπου 10 διαμερισμάτων καθώς και την φιλοξενία 5 οικογενειών προσφύγων και αιτούντων άσυλο. Οι πρόσφυγες συμμετέχουν στη διαδικασία της Μετεγκατάστασης και αναζητούν στέγη ή μία φιλόξενη οικογένεια για την περίοδο που θα παραμείνουν στην Ελλάδα, έως ότου μετακινηθούν προς άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Οι οικογένειες που θα φιλοξενηθούν, ή θα εγκατασταθούν στα διαμερίσματα που θα ενοικιάσει ο Δήμος από ιδιώτες, βρίσκονται υπό καθεστώς παρακολούθησης και διχτύου προστασίας. Ο Δήμος Καλαμαριάς αναλαμβάνει να συντονίσει το έργο αναγνωρισμένων ΜΚΟ όπως η ΑΡΣΙΣ (για ψυχοκοινωνική υποστήριξη), η ΠΡΑΚΣΙΣ (για ιατρική παρακολούθηση) και οργανώσεων όπως η ΧΑΝΘ (που έχει αναλάβει την δημιουργική απασχόληση των παιδιών), μεταφραστές και κοινωνικούς λειτουργούς. Στόχος, οι ωφελούμενοι – εκδιωγμένοι από τη χώρα τους - από τη μάστιγα του πολέμου– να μπορέσουν να ζήσουν, για όσο διάστημα θα παραμείνουν εδώ, μέσα σε ανθρώπινες συνθήκες και παράλληλα η τοπική κοινωνία της Καλαμαριάς να μην υποστεί την παραμικρή όχληση στην καθημερινότητά της. Ήδη η αρμόδια επιτροπή του Δήμου έχει ξεκινήσει τον έλεγχο των πρώτων αιτήσεων.
Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας, Αλληλεγγύης και Δημόσιας Υγείας καλεί τους ενδιαφερόμενους ιδιοκτήτες ακινήτων προς ενοικίαση, ή τις εν δυνάμει φιλοξενούσες οικογένειες, αλλά και όποιον πολίτη αναζητά πληροφορίες για το πρόγραμμα να απευθύνονται στα γραφεία της Αντιδημαρχίας (Παπανικόλα και Αμισού), ή να επικοινωνούν τηλεφωνικά στο 2313 314 512 και 2313 314 505 καθώς επίσης και να ενημερώνονται μέσα από την ηλεκτρονική σελίδα του Δήμου: (www.kalamaria.gr ) -υποενότητα των προγραμμάτων της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Μέριμνας.




Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!