Φίλοι και συγγενείς αποχαιρέτησαν τον Αλέξανδρο Βέλιο στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών [εικόνες]

To ύστατο αντίο στον Αλέξανδρο Βέλιο είπαν το μεσημέρι της Τρίτης 6 Σεπτεμβρίου συγγενείς και φίλοι, στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών.

Οι άνθρωποι που προσήλθαν στο νεκροταφείο για την κηδεία του γνωστού δημοσιογράφου συμπαραστάθηκαν στη σύζυγό του Νάντια, στη μητέρα του Αλίκη και στον 20χρονο γιο του που βρίσκονταν εκεί.

Μεταξύ άλλων, στην κηδεία παραβρέθηκαν πολλοί πολιτικοί, όπως ο πρώην υπουργός Τάσος Παπαληγούρας με την κόρη του ηθοποιό Λένα, ο Σταύρος Θεοδωράκης, o Βασίλης Λεβέντης, ο Δημήτρης Καμμένος, ο Φώτης Κουβέλης και ο Γιώργος Καρατζαφέρης, δημοσιογράφοι και φίλοι του εκλιπόντος που πάλεψε με την ασθένειά του για έναν ολόκληρο χρόνο και τελικά απεβίωσε με μη υποβοηθούμενη ευθανασία το βράδυ της Κυριακής.

Τραγική φιγούρα η σύντροφός του Νάντια Γερολυμάτου, με την κόρη της:

Να σημειωθεί ότι σε χειρόγραφη επιστολή του, την οποία ο ίδιος είχε δώσει στο φίλο και συνάδελφό του Κρικόρ Τσακιτζιάν, ο κ. Βέλιος είχε αφήσει συγκεκριμένες οδηγίες για την ημέρα της ταφής του αλλά και για το μνήμα του.

Στην επιστολή που συντάχθηκε στις 15 Ιουλίου ανέφερε συγκεκριμένα: «Θέλω το φέρετρό μου να είναι λιτό, από φυσικό ξύλο. Η αίσθηση της πολυτελείας στον θάνατο μου φαίνεται άκρως κακόγουστη. Η βασική μου επιθυμία είναι να μην υπάρχει σταυρός στον τάφο μου. Μια απλή στήλη, στην οποία θα αναγράφεται το όνομα και οι χρονολογίες γέννησης και θανάτου μου. Πάνω στη μαρμάρινη πλάκα θα χαραχθεί η εξής φράση. Ευ ζην, ευ θνήσκει. Αν υπάρχει μια φωτογραφία μου σε λιτή κορνίζα. Όχι καντηλάκια και αλλά παρόμοια. Λίγα φρέσκα λουλούδια κάπου - κάπου, για να φαίνεται πως δεν έχω λησμονηθεί».

Δημήτρης Κολλάτος

Βασίλης Λεβέντης

Πάνος Παναγιωτόπουλος

Σταύρος Θεοδωράκης

Ζέττα Μακρή

Ελένη Φιλίνη

Θανάσης Θεοχαρόπουλος


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!