Περιβαλλοντικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου "Επίσκεψη στον Αρχαιολογικό Χώρο των Φιλίππων."



Ο Περιβαλλοντικός – Πολιτιστικός Σύλλογος  Ωραιοκάστρου, διοργανώνει για την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016 μονοήμερη ενημερωτική εκδρομή στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων. Η εκδρομή απευθύνεται στα μέλη και φίλους του συλλόγου αλλά είναι ευπρόσδεκτοι όλοι, όσοι θα ήθελαν να γνωρίσουν στοιχεία της Μακεδονικής ιστορίας και να περάσουν μία ευχάριστη και χρήσιμη ημέρα.
Αρχικά και κατά την διάρκεια της κίνησης μας, θα έχουμε την δυνατότητα με τις ενημερώσεις και παρουσιάσεις δύο αρχαιολόγων φίλων του συλλόγου και με προβολές βίντεο να γνωρίσουμε στοιχεία της Μακεδονικής ιστορίας και να εστιάσουμε σε ένα από τους σημαντικότερους τόπους της, όπως είναι ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων.
Με την άφιξη μας θα έχουμε χρόνο για ένα καφέ στο κυλικείο του μουσείου και τον συντονισμό της ξεναγού με τους συμμετέχοντες, που θα έρθουν και από άλλα μέρη ή με δικά τους μεταφορικά μέσα. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, στο αρχαίο θέατρο, στην Ελληνορωμαϊκή πόλη και τους παλαιοχριστιανικούς ναούς συνολικής διάρκειας 3 ωρών.
Το μεσημέρι θα ξεκουραστούμε στο Δοξάτο Δράμας, όπου θα έχουμε τη δυνατότητα και ελεύθερη επιλογή να γευματίσουμε με δική μας μέριμνα ή όσοι ενδιαφέρονται ομαδικά σε ταβέρνα της περιοχής. Στην επιστροφή θα περάσουμε από την πόλη της Καβάλας για βόλτα –καφέ και κατά την κίνηση της επιστροφής οι Αρχαιολόγοι μας θα μας μιλήσουν γενικά για τους αρχαιολογικούς χώρους της πατρίδας μας και τo καθεστώς προστασίας τους. Τέλος γεμάτοι από γνώσεις και με τη χαρά της επικοινωνίας θα επιστρέψουμε στο Ωραιόκαστρο.
Η μετακίνηση θα γίνει με μισθωμένο λεωφορείο με σημείο συγκέντρωσης το Κονταξοπούλειο Κλειστό Γυμναστήριο Ωραιοκάστρου την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016 στις 07:45 π.μ. και ώρα αναχώρησης 08:00. Ο Σύλλογος θα τηρήσει σειρά προτεραιότητας στους ενδιαφερόμενους και μέχρι τον αριθμό των 50 ατόμων (μέγιστη χωρητικότητα Λ/Φ).
Το κόστος συμμετοχής είναι 10 ευρώ και περιλαμβάνει μεταφορικά, ξενάγηση και είσοδο μουσείου. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή και να εξοφλήσουν το κόστος συμμετοχής, στο μέλος του συλλόγου κ. Μακρή Ευαγγελία (6979794446), μέχρι και την Κυριακή 18 Σεπ 2016.
Επιβοηθητικά για διευκόλυνση σας και μόνο για όσους ενδιαφερθούν, ο Σύλλογος ζήτησε προσφορές γεύματος και ερευνά την δυνατότητα ομαδικού γεύματος στην ταβέρνα “BAHΣ” στο Δοξάτο Δράμας, με ελεύθερη συμμετοχή των εκδρομέων. Η επιδιωκόμενη τελική τιμή περιλαμβανομένου και του βασικού ποτού θα είναι στα 12 ευρώ και οι σχετικές λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα μας, με την ολοκλήρωση της διερεύνησης.
Περισσότερα θα μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του συλλόγου μας: https://sites.google.com/site/periballontikosoreokastrou/, όπου θα αναρτηθεί το ακριβές πρόγραμμα και οι υπόλοιπες λεπτομέρειες της εκδρομής.


Για οποιαδήποτε πληροφορία – θέμα:







Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!