Χτύπησε πάλι η εθνική παρουσιάστρια της Β.Κορέας

Όπως είναι φυσικό τη χθεσινή πυρηνική δοκιμή της Β. Κορέας ανακοίνωσε περιχαρής και έμπλεη εθνικής υπερηφάνειας η εθνική anchorwoman της χώρας, η  Ρι-Τσουν Χι.

Φορώντας ένα μοβ κιμονό με μαύρη ζώνη στη μέση (το ίδιο που φορούσε και τον περασμένο Ιανουάριο όταν ανακοίνωσε την πρώτη δοκιμή βόμβας υδρογόνο της Β. Κορέας) η  Ρι-Τσουν Χι ανακοίνωσε την πυρηνική δοκιμή και πλαισίωσε το ρεπορτάζ της με εικόνες από την καθημερινότητα των πολιτών στην πρωτεύουσα μετά τη δοκιμή.

Στο τέλος του σχετικού ρεπορτάζ βλέπουμε πλάνα από μια πυρηνική έκρηξη χωρίς να γνωρίζει κανείς αν είναι από τη χθεσινή ή από παλαιότερη.

Ποια είναι η εθνική anchorwoman της Βορείου Κορέας

Είναι η γυναίκα που με σαρδόνιο χαμόγελο ανακοινώνει στην κρατική τηλεόραση τις πυρηνικές δοκιμές της Βορείου Κορέας. Είναι η γυναίκα που φορώντας την παραδοσιακή chima jeogori στις 17 Δεκεμβρίου του 2011 είχε ανακοινώσει με λυγμούς, το θάνατο του μεγάλου ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ιλ. Το 1994 πάλι κλαίγοντας είχε μεταδώσει τον θάνατο του πατέρα του, του Ανώτατου Ηγέτη της χώρας Κιμ Ιλ Σουνγκ.

Είναι Ρι-Τσουν Χι, η εθνική anchorwoman της Βορείου Κορέας και φυσικά ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάζει τις ειδήσεις δεν θα μπορούσε να μείνει ασχολίαστος από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού και από το CNN.

Προχθές, με το χαρακτηριστικό πάθος που τη διακρίνει, η Ρι-Τσουν Χι, σήκωσε το κεφάλι ψηλά με περηφάνια και ενημέρωσε τους συμπατριώτες της για μια πράξη που θα έκανε «τον κόσμο… να κοιτάξει καλά την ισχυρή πυρηνική χώρα μας». Και φυσικά δεν ήταν άλλη από τη δοκιμή της πρώτης βόμβας υδρογόνου. «Η ισχυρή γιαγιά του ισχυρού κράτους είχε επιστρέψει» έγραψε το CNN.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η πιο διάσημη εκφωνήτρια της Βόρειας Κορέας φέρεται να γεννήθηκε το 1943 και εκπαιδεύτηκε ως ηθοποιός προτού αναλάβει την εκφώνηση ειδήσεων στο μόνο τηλεοπτικό κανάλι της Βόρειας Κορέας το 1971.

Με απλά ελληνικά λέει τις ειδήσεις εδώ και 40 χρόνια χρησιμοποιώντας ένα πλήθος αποχρώσεων – από πένθιμες μέχρι και απειλητικές.

Το 2012, η 69χρονη παρουσιάστρια έδωσε συνέντευξη στο CCTV ανακοινώνοντας πως ήταν έτοιμη να αποχωρήσει από τα μέσα ενημέρωσης. Πολλές εκφωνήτριες τώρα είναι πολύ νέες και όμορφες» είχε παραδεχθεί συγκρατημένα. «Και πιο κατάλληλες για να εμφανιστούν ενώπιον των θεατών».

Όσο για τις συμβουλές σε κάθε επίδοξο και επίδοξη συνάδελφό της είναι να έχουν το δικό τους στυλ για να εντυπωσιάσουν τους θεατές τους και να χρησιμοποιούν διαφορετικές αποχρώσεις στον τόνο της φωνής τους ανάλογα με το θέμα.

«Όταν διαβάζουμε στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας το επίσημο όνομα της χώρας δεν πρέπει να ακουγόμαστε σαν να φωνάζουμε, αλλά να μιλάμε απαλά στους θεατές» είχε δηλώσει στο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων, όπου το 2010 έγινε viral στην Κίνα.

«Πρόκειται για μια φωνή εμπλουτισμένη με μίσος» δήλωσε ο Μπράιαν Μάγιερς, αναλυτής της προπαγάνδας της Βόρειας Κορέας στο Πανεπιστήμιο Busan Dongeso. «Μου θυμίζει αυτό για το οποίο μιλούσε ο Τζορτζ Όργουελ το 1984. Είναι μια φωνή γεμάτη με περιφρόνηση και μίσος»

 

 

thetoc


Πηγή: www.madata.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!