Με μαζικές κινητοποιήσεις προειδοποιούν σύλλογοι γονέων στο Ωραιόκαστρο. Λένε Οχι στα παιδιά των προσφύγων στα σχολεία του δήμου. Δηλώσεις υπ. κ Φίλη

Τρείς είναι πλέον οι σύλλογοι γονέων που πήραν αποφάσεις για την μη αποδοχή των παιδιών των προσφύγων - μεταναστών σε σχολεία του δήμου Ωραιοκάστρου, όπου φοιτούν και τα δικά τους παιδιά.
Οι τρεις σύλλογοι αναφέρουν στις αποφάσεις τους ότι με τις υπάρχουσες συνθήκες  δεν δέχονται να φοιτήσουν τα παιδιά αυτά στα σχολεία και οτι σε αντίθετη περίπτωση θα προβούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις - καταλήψεις των σχολείων.
Μάλιστα, οι αποφάσεις έχουν αποσταλεί στην Ένωση Γονέων του Δήμου Ωραιοκάστρου (και συγκεκριμένα στον πρόεδρο κ Αθ. Τσολακίδη), ζητώντας την πραγματοποίηση Γενικής Συνέλευσης ώστε να συζητηθεί το θέμα.


Δηλώσεις υπουργού κ. Φίλη

Σε κακή ενημέρωση και προκατάληψη, ζητήματα που υπάρχουν μέσα στην κοινωνία μας, απέδωσε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, την απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου για τη μη ένταξη- τοποθέτηση των παιδιών των προσφύγων στον χώρο του σχολείου, μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 FM. 
«Είναι ακατανόητη αυτή η συμπεριφορά. Είναι σε αντίθεση με τη συμπεριφορά αγάπης, αλληλεγγύης, κατανόησης από τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων -γονέων, μαθητών, εκπαιδευτικών- στη χώρα μας. Τέτοια φαινόμενα πράγματι δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά", δήλωσε ο κ. Φίλης στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM».

«Εμείς έχουμε πάρει όλα τα μέτρα· τα παιδάκια, τα προσφυγόπουλα θα πάνε το απόγευμα σε τάξεις υποδοχής, θα είναι εμβολιασμένα, θα έχουν τους δασκάλους τους. Θέλουμε να παίξουν με τα παιδιά, τα Ελληνοπούλα σιγά σιγά και αργότερα θα ενταχθούν στις σχολικές αίθουσες. Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο αρνούνται οι γονείς τα παιδιά αυτά στον χώρο -όχι στις τάξεις μαζί με τα παιδιά τους- του σχολείου" ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

«Όλοι μαζί θα πρέπει να εξηγήσουμε ώστε να μην γίνει αντικείμενο μιας κομματικής αντιπαράθεσης το θέμα αυτό. Όλοι οι φορείς -και η Εκκλησία και οι δήμοι- θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τα θέματα αυτά με τρόπο δημοκρατικό, με τρόπο ανοχής» πρόσθεσε ο κ. Φίλης και έφερε ως παράδειγμα το 132ο Δημοτικό Σχολείο Γκράβας, όπου οι μαθητές προέρχονται από 17 πατρίδες.

Κάλεσε δε τους γονείς του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου 'να ξανασκεφτούν αυτή την απόφασή τους' καθώς, όπως τόνισε, "δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος, αντιθέτως είναι ομορφιά».

(οι δηλώσεις Φίλη είναι αναδημοσίευση απο το thepressproject.gr)

Δείτε τις αποφάσεις των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων:


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!