Τηλεοπτικές άδειες: Μήνυση της ΝΔ κατά παντός υπευθύνου για το «πόθεν έσχες» Καλογρίτσα

Στην υποβολή μήνυσης κατά παντός υπευθύνου αναφορικά με τον έλεγχο του «πόθεν έσχες» του επιχειρηματία και προσωρινού υπερθεματιστή, Χρήστου Καλογρίτσα, κατέθεσαν σήμερα, Παρασκευή (23/09/2016) στον Άρειο Πάγο τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Νέας Δημοκρατίας.

Με το στόμα ανοιχτό έμειναν οι περαστικοί έξω από τη Βουλή της Αργεντινής στο Μπουένος Άιρες, αντικρίζοντας ένα ασυνήθιστα… γυμνό…
Ένας βουλευτής του ουκρανικού κοινοβουλίου, διαβόητος για την επίλυση των πολιτικών του διαφορών –κυριολεκτικά- με γροθιές, «συνελήφθη» από τις τηλεοπτικές…
Ήταν μόλις μερικών μηνών όταν ο Εμμάμουελ Κέλλυ και ο αδελφός του βρέθηκαν από καλόγριες στο Ιράκ παρατημένοι μέσα σε…
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του χθες το απόγευμα (τοπική ώρα-ξημερώματα ώρα Ελλάδας) στην 71η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ…
Στα μάτια τους δεν πίστευαν παπαράτσι και λουόμενοι σε παραλία του Μαϊάμι, στη θέα της γυμνόστηθης Claudia Galanti.
Ναι γίνεται
Με έναν… γρίφο ο Μένιος Φουρθιώτης αποκάλυψε τον καλεσμένο που θα έχει στην εκπομπή του και ο οποίος θα συζητηθεί. 
Σοκ προκαλεί ένα βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες και δείχνει μια γυναίκα την ώρα που…
Συγκεκριμένα, τη μηνυτήρια αναφορά κατέθεσαν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου οι βουλευτές της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, Όλγα Κεφαλογιάννη, Γιάννης Τραγάκης, Κωνσταντίνος Τζαβάρας και Χαράλαμπος Αθανασίου, κατά παντός υπευθύνου για το διαγωνισμό που αφορά στις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες.
 
Με αυτή ζητούν να καταλογιστούν ευθύνες για τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της ψευδούς βεβαίωσης στα μέλη της Ειδικής Επιτροπής Διενέργειας Διαγωνισμού, που με πράξεις ή παραλείψεις τους ανακήρυξαν οριστικούς τους υπερθεματιστές των αδειών μεταξύ των οποίων τον Ιωάννη Καλογρίτσα, αλλά και για συνέργεια στα αδικήματα αυτά στον Γενικό Γραμματέα Ενημέρωσης Λευτέρη Κρέτσο.
 
Στην μήνυση αναφέρεται ότι, «υφίστανται τουλάχιστον ισχυρές ενδείξεις ότι η επιτροπή παραβίασε το καθήκον της  προκειμένου να ευνοήσει έναν τουλάχιστον εκ των υπερθεματιστών σκόπιμα μη ελέγχοντας καθόλου, ή πάντως όχι ουσιωδώς, τον τρόπο κτήσεως των περιουσιακών του στοιχείων και ψευδώς βεβαίωσε ότι διενήργησε τον έλεγχο επάρκειας των οικονομικών μέσων του κ. Καλογρίτσα με βάση τους όρους της προκήρυξης.»
 
Σε άλλο σημείο, αναφέρεται ότι «προφανώς αποδεχόμενος ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης την εισήγηση της επιτροπής και ανακηρύσσοντας οριστικούς υπερθεματιστές, μεταξύ αυτών και την εταιρεία συμφερόντων Καλογρίτσα, ουσιωδώς συνέπραξε στην τέλεση των ανωτέρω και ενδεχομένων και άλλων ποινικών αδικημάτων».

Σε δηλώσεις του προς τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, «στη μήνυση που κατατατέθηκε, δύο από τα αδικήματα έχουν κακουργηματικό χαρακτήρα».

Εν τω μεταξύ, το μεσημέρι της Παρασκευής και ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha κατέθεσε μήνυση για κακουργηματική ψευδή βεβαίωση με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μήνυση στρέφεται εναντίον της Επιτροπής που εκπόνησε τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες αλλά και εναντίον του γ.γ. Ενημέρωσης, Λευτέρη Κρέτσου.


Πηγή: www.newsbomb.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!