Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Λαγκαδά: η δυνατότητα που έχουν οι ενήλικες να ολοκληρώσουν την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ
ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ
ΚΑΙ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ
ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΛΑΓΚΑΔΑ
Ταχ. Δ/νση: Λουτρών 57
ΤΚ: 57200 Λαγκαδάς
Πληροφορίες: Τσακιρίδης Χρήστος
Τηλέφωνο: 2394026325


Λαγκαδάς, 2/9/2016


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από 1/9/2014 λειτουργεί στο Δήμο Λαγκαδά Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ). Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας παρέχει τη δυνατότητα σε ενήλικες, 18 ετών και άνω, που δεν έχουν ολοκληρώσει την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση, να συνεχίσουν τις σπουδές τους και να αποκτήσουν τίτλο ισότιμο με το απολυτήριο του Γυμνασίου. Η διάρκεια της φοίτησης είναι 18 μήνες (δύο σχολικά έτη) και οι ώρες διδασκαλίας 25 την εβδομάδα. Τα μαθήματα γίνονται απογευματινές ώρες (4.30-8.30μ.μ.) από Δευτέρα έως Παρασκευή. Οι απόφοιτοι των ΣΔΕ μπορούν να συνεχίσουν στην επόμενη βαθμίδα εκπαίδευσης (ΕΠΑΛ, Γενικό Λύκειο).
Οι κύριοι στόχοι των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας είναι να ολοκληρώσουν οι ενήλικες την υποχρεωτική εκπαίδευση, να αποκτήσουν σύγχρονες γνώσεις και δεξιότητες, να ενταχθούν στην αγορά εργασίας ή να βελτιώσουν τη θέση τους στον χώρο της δουλειάς τους.
Το πρόγραμμα σπουδών του ΣΔΕ είναι ευέλικτο και ανοικτό επιτρέποντας να επαναπροσδιορίζονται συνεχώς οι στόχοι και να τροποποιείται το περιεχόμενο, ώστε να προσαρμόζεται στις ανάγκες των εκπαιδευομένων. Οι μέθοδοι διδασκαλίας είναι καινοτόμες και στηρίζονται στον διαφορετικό τρόπο που προσλαμβάνουν τη γνώση οι ενήλικες καθώς και στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους. Οι εκπαιδευόμενοι αξιολογούνται με περιγραφικά – ποιοτικά σχόλια για τις επιδόσεις τους αλλά και τη συνολική τους πορεία
Τα μαθήματα που διδάσκονται είναι:
- Ελληνική Γλώσσα
- Μαθηματικά
- Πληροφορική
- Αγγλική Γλώσσα
- Κοινωνική Εκπαίδευση
- Περιβαλλοντική Εκπαίδευση
- Φυσικές Επιστήμες
- Αισθητική Αγωγή
Ενδιαφερόμενοι που είναι ενήλικες, 18 ετών και άνω και επιθυμούν να λάβουν σε 18 μήνες (σε δύο χρόνια) απολυτήριο γυμνασίου μπορούν να επικοινωνούν για πληροφορίες με τον διευθυντή του ΣΔΕ Τσακιρίδη Χρήστο στο τηλέφωνο 6972001975.
Τον Ιούνιο του 2016 αποφοίτησαν οι πρώτοι 37 ενήλικοι εκπαιδευόμενοι από το ΣΔΕ Λαγκαδά.
Ο Δντής ΣΔΕ Λαγκαδά
Τσακιρίδης Χρήστος, ΠΕ.07


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!