Αλεξιάδης: Δεν γίνεται να εξαιρεθεί το “Χαμόγελο του Παιδιού” από τον ΕΝΦΙΑ

Αδυναμία, λόγω συστήματος επικαλείται το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να εξαιρεθούν από την καταβολή των υπέρογκων ΕΝΦΙΑ που τους έχουν επιβληθεί τα φιλανθρωπικά ιδρύματα

Αυτό ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένου, και ανακοίνωσε πως σε συνεργασία με την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου θα προχωράει στην κατάρτιση λίστας πιστοποίησης των ιδρυμάτων και διαχωρισμούς τους από τα υπόλοιπα νομικά πρόσωπα κοινωφελούς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Προς το παρόν, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει η δυνατότητα απαλλαγής, του ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ και των άλλων ιδρυμάτων καθώς δεν υπάρχει στο υπουργείο αρχείο με τις φιλανθρωπικές οργανώσεις, αλλά μόνον με τις μη κερδοσκοπικές. Και πρόσθεσε «να είστε σίγουροι ότι θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα, γιατί γνωρίζουμε το σημαντικό έργο αυτών των ιδρυμάτων, αλλά και το οικονομικό πλαίσιο που κινούμαστε. Μακάρι να μπορούσαμε να απαλλάξουμε αυτά τα ιδρύματα.
Είμαστε αναγκασμένοι να εφαρμόσουμε αυτές τις ρυθμίσεις και προσπαθούμε να το κάνουμε όσο πιο δίκαια».
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης πάντως σημείωσε πως δ τα εν λόγω ιδρύματα πληρώνουν ΕΝΦΙΑ μόνο για τα ακίνητα που μισθώνουν και έχουν έσοδα από αυτά και όχι για όσα ακίνητα κάνουν τα ίδια χρήση για τους σκοπούς τους.

 


Πηγή: www.newsit.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!