Νοσοκομείο Χαλκίδας: Υπάλληλος «πείραζε» τη μισθοδοσία και έκαναν «φτερά» χιλιάδες ευρώ

Αναστολή άσκησης καθηκόντων επιβλήθηκε σε τρεις υπαλλήλους του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας, ενώ διερευνάται από την Εισαγγελία η ποινική δίωξη ενός εκ των τριών, για υπόθεση αλλοίωσης μισθολογικών καταστάσεων, που ζημίωσε το νοσηλευτικό ίδρυμα κατά 161.746,18 ευρώ.

Δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση αλλά και προσωπικά εναντίον του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε σήμερα, Πέμπτη (29/09/2016) η πρώην πρόεδρος της Βουλής…
«Συναγερμός» έχει σημάνει στις Αρχές για τον εντοπισμό ενός 24χρονου, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν στις 15 Σεπτεμβρίου από το…
Μπορεί να έχουν κάνει το γύρο του διαδικτύου (και μαζί και του κόσμου) πολλές θεωρίες για το πώς φτιάχνονται τα…
Στο νησί των ανέμων συνεχίζει τις διακοπές της η Mariah Carey, τραβώντας πάνω της όλα τα βλέμματα.
Έχετε φάει ποτέ... χρωματιστή μακαρονάδα και μάλιστα πολύχρωμη;
Μπορεί να μην περνάει ούτε απ΄έξω από το μυαλό των ανδρών, ωστόσο σύμφωνα με τους ειδικούς είναι ικανό να καταστρέψει…
Μετά το τροχαίο ατύχημα που στοίχισε τη ζωή του Παντελή Παντελίδη και τους πέντε μήνες νοσηλείας στον Ευαγγελισμό, η Μίνα…
Δείτε καρέ - καρέ την επίθεση του γνωστού prankster, Βιτάλι Σέντιουκ, ο οποίος επιχείρησε να... αγγίξει τα διάσημα οπίσθια της…

Όπως προέκυψε από την Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) που διενεργήθηκε, ο υπάλληλος του Νοσοκομείου Χαλκίδας Δ.Β., υπέπεσε στα πειθαρχικά παραπτώματα της παράβασης καθήκοντος κατά τον Ποινικό Κώδικα ή άλλους ειδικούς ποινικούς νόμους και της απόκτησης οικονομικού οφέλους ή ανταλλάγματος προς όφελος του ιδίου του υπαλλήλου ή τρίτου προσώπου κατά την άσκηση των καθηκόντων του ή εξ αφορμής αυτών.

Ο συγκεκριμένος υπάλληλος αλλοίωνε για μεγάλο διάστημα τις μισθολογικές καταστάσεις, εκμεταλλευόμενος τη θέση του στο γραφείο μισθοδοσίας καθώς και το γεγονός ότι δεν γινόταν έλεγχος από τους υπευθύνους. Μηνιαίως πίστωνε τον τραπεζικό λογαριασμό συνταξιοδοτηθέντα υπαλλήλου, με μεγάλα χρηματικά ποσά. Για το χρονικό διάστημα 2012-2016 τα ποσά αυτά ανήλθαν σε 156.614,19 ευρώ. Επιπλέον, για τα έτη 2011-2012 πιστώθηκε το ποσό των 5.131,99 ευρώ ως αναδρομικά ως αναδρομικά. Συνολικά, το νοσοκομείο ζημιώθηκε κατά 161.746,18 ευρώ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Διοικητή του Γ. Ν. Χαλκίδας, Γ.Ν.-Κ.Υ. Καρύστου - Γ.Ν.-Κ.Υ. Κύμης, Παναγιώτη Τζαφέρου, «την 23-05-2016, με απόφαση του Δ.Σ. του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας, του επιβλήθηκε το μέτρο της αναστολής άσκησης των καθηκόντων του και διαβιβάστηκε η εν λόγω υπόθεση στον Εισαγγελέα για την περαιτέρω ποινική του Δίωξη.

Παράλληλα αποφασίστηκε από την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας η κίνηση της πειθαρχικής διαδικασίας για δύο (2) ακόμα υπαλλήλους που είχαν την ευθύνη της εποπτείας του ως άνω υπαλλήλου.

Δυνάμει των ως άνω, με τις αποφάσεις μου την Παρασκευή 23/09/2016 (11213 & 11214/23-09-2016), επιβλήθηκε στους δύο αυτούς υπαλλήλους, το διοικητικό μέτρο της αναστολής άσκησης των καθηκόντων τους για λόγους προστασίας του δημοσίου συμφέροντος καθώς από τη συνέχιση εκτέλεσης των καθηκόντων τους διακυβεύεται το συμφέρον της υπηρεσίας».


Πηγή: www.newsbomb.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!