Μεγάλο προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε δύο δημοσκοπήσεις

Δύο νέες δημοσκοπήσεις καταγράφουν μεγάλο προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη δημοσκόπηση της Opinion Poll η Νέα Δημοκρατία προηγείται κατά 12,5 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ στην έρευνα της MRB το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται κατά 7,3%.

Πιο συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση της Opinion Poll για λογαριασμό του «Ελεύθερου Τύπου», στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 31% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει 18,5%.

Τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή με 6,5% και ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,5%. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη συγκεντρώνει 5%, ενώ στη Βουλή φαίνεται να εισέρχεται και η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου με 3%. Οι ΑΝΕΛ όπως και η Ένωση Κεντρώων συγκεντρώνουν 2% και μένουν εκτός Βουλής, ενώ τo Ποτάμι και η Λαϊκή Ενότητα είναι στο 1,5%. Αναποφάσιστοι δηλώνουν το 12,5%, το 5,7% δηλώνει ότι δεν θα ψηφίσει και τι 2% ότι θα «ρίξει» λευκό ή άκυρο.

Στην παράσταση νίκης, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 61,2% έναντι 14% που σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η δημοσκόπηση της MRB

Στη δημοσκόπηση της MRB, για την εφημερίδα Real News, η ΝΔ συγκεντρώνει το 24,2% στην πρόθεση ψήφου και προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ κατά 7,3%, ο οποίος συγκεντρώνει 16,9%. Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 6,3%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 5,6%, το ΚΚΕ με 4,6%, η Ένωση Κεντρώων με 2,5%, οι ΑΝΕΛ με 2,4%, το Ποτάμι με 2,1%, η Πλεύση Ελευθερίας, και η Λαϊκή Ενότητα με 1,3%. Στο 19,8% το λευκό/άκυρο και η αποχή. Στο 9% η αδιευκρίνιστη ψήφος.

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 39%, συγκεντρώνοντας 59,6% έναντι 20,6% που λαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης που συγκεντρώνει 30,4%, έναντι 19,3% του Αλέξη Τσίπρα. Κανένας, απαντά το 48,3%.


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!