Το πρώτο ελληνικό μη επανδρωμένο drone προσγειώθηκε στη 81η ΔΕΘ


Φέρει σφραγίδα ''Made in Greece''  πρόκειται για ένα μη επανδρωμένο αερόχημα, χωρίς να έχει πιλότο και χειρίζεται αποκλειστικά από το έδαφος , έχοντας στόχο να επιτηρεί αποστολές πολιτικής προστασίας.
Όλα ξεκίνησαν από ένα ερευνητικό πρόγραμμα -που διήρκησε 24 μήνες- ελληνικών πανεπιστημίων σε συνεργασία με  εταιρείες   για τον σχεδιασμό, την κατασκευή και τον εξοπλισμό, ενώ ολόκληρη η διαδικασία κράτησε  τρία χρόνια, από το σημείο μηδέν μέχρι και την πρώτη δοκιμαστική πτήση.
Ο Περικλής Παναγιώτου, υποψήφιος διδάκτορας στο τμήμα μηχανολόγων- μηχανικών  του ΑΠΘ,  μιλώντας στο seleo, εξήγησε τι ακριβώς είναι και ποια βοήθεια μπορεί να προσφέρει ''Πρόκειται για ένα ''μάτι'' στον ουρανό που μπορεί να επιτηρεί μεγάλες χερσαίες και θαλάσσιες εκτάσεις.'' Συμπληρώνοντας, ''μπορεί να πετάει και ψάχνει για φωτιά, θαλάσσια μόλυνση ακόμα και για αγνοούμενους με κόστος χαμηλότερο από τα υπόλοιπα μέσα''
Αναφορικά με την προοπτική της εμπορικής  εκμετάλευσης του ο  Περικλής Παναγιώτου, ανέφερε πως με αφορμή την ΔΕΘ, υπήρξαν συνομιλίες.
Το πρώτο ελληνικό μη επανδρωμένο drone με αυτονομία 11 ώρες, έχει μήκος 4 μέτρα, απογειώνεται με ταχύτητα 2,8 μέτρων ανά δευτερόλεπτο και μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 190 χιλιομέτρων ανά ώρα .


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!