Το Facebook διέγραψε την περίφημη φωτογραφία με το «κορίτσι των ναπάλμ»

Η υπόθεση ξεκίνησε όταν πριν δύο βδομάδες όταν ο συγγραφέας Τομ Έγκελαντ δημοσίευσε τη συγκεκριμένη φωτογραφία στη νορβηγική εφημερίδα Aftenposten με αφορμή ένα αφιερωματικό άρθρο σε εικόνες πολέμου. Οι λογοκριτές όμως του διάσημου μέσου κοινωνικής δικτύωσης θεώρησαν ότι η γυμνότητα του παιδιού παραβιάζει τους κανονισμούς του Facebook και τη διέγραψαν.

Χρήστες των social media αλλά και η πρωθυπουργός της Νορβηγίας, Έρνα Σόλμπερκ, απάντησαν σε αυτή την κίνηση αναρτώντας τη φωτογραφία με τη σειρά τους στο λογαριασμό τους. «Εκτιμώ το έργο του Facebook και άλλων μέσων κατά των εικόνων και του περιεχομένου που δείχνουν κακοποίηση και βία... Αλλά αυτή τη φορά βρίσκεται στον λάθος δρόμο όταν λογοκρίνει τέτοιες φωτογραφίες. Αυτή η κίνηση συμβάλλει στον περιορισμό της ελευθερίας της έκφρασης», έγραψε η Σόλμπερκ στον λογαριασμό της κερδίζοντας πλήθος like.

Η εφημερίδα Aftenposten κυκλοφόρησε με τη φωτογραφία στην πρώτη της σελίδα, συνοδευόμενη από ανοικτή επιστολή και βίντεο προς τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

«Σου γράφω αυτήν την επιστολή διότι ανησυχώ για το γεγονός ότι το πιο σημαντικό μέσον του κόσμου περιορίζει την ελευθερία αντί να προσπαθεί να τη διευρύνει και μάλιστα κατά τρόπο αυταρχικό ενίοτε», γράφει ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας, Εσπεν Εγκιλ Χάνσεν, υπό τον τίτλο: «Αγαπητέ Μαρκ, φοβάμαι μήπως φτάσουμε σε μία κοινωνία όπου ο ελάχιστος κοινός παρανομαστής θα ορίζει τι είναι σοκαριστικό για την παγκόσμια κοινή γνώμη»...

 

[Με πληροφορίες από ΑΠΕ]


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!