Λαγκάρντ: Η G20 αναγνώρισε την ανάγκη μεγαλύτερης ανάπτυξης

Στη σύνοδο της Ομάδας των 20 (G20) αναγνωρίστηκε η ανάγκη να υπάρξει περισσότερη ανάπτυξη και ότι αυτή πρέπει να είναι χωρίς αποκλεισμούς, δήλωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ μιλώντας μετά τη Σύνοδο. Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις δεν πρέπει να μένουν μόνο στη θεωρία, αλλά και να εφαρμόζονται, το μήνυμα της Λαγκάρντ προς πάσα κατεύθυνση.

Ειδικότερα, η Λαγκάρντ, που μίλησε μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου της G20 στην πόλη Χανγκτζόου της ανατολικής Κίνας, είπε ότι η ανάπτυξη ήταν πολύ χαμηλή για πολύ μεγάλο διάστημα και ότι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις δεν πρέπει να μένουν μόνο στη θεωρία, αλλά και να εφαρμόζονται.

Σι Τζινπίνγκ: Αποφασισμένοι να ανοίξουμε νέο δρόμο ανάπτυξης

Η Ομάδα των 20 (G20) θα πρέπει να χρησιμοποιήσει διάφορα εργαλεία πολιτικής, ανάμεσά τους δημοσιονομικά και νομισματικά μέτρα, καθώς και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, για να αντιμετωπίσει τους βραχυπρόθεσμους κινδύνους και να διερευνήσει τις μεσο-μακροπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης, δήλωσε σήμερα, Δευτέρα, σε συνέντευξη Τύπου ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ.

Ο Σι δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι το να βασίζεται κανείς μόνο σε δημοσιονομικές και νομισματικές πολιτικές δεν λειτουργεί για την παγκόσμια οικονομία.

«Είμαστε αποφασισμένοι να ανοίξουμε ένα νέο δρόμο ανάπτυξης για να δώσουμε νέα πνοή στην παγκόσμια οικονομία», δήλωσε ο Σι σε συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση της συνόδου της G20 στην κινεζική πόλη Χανγκτζόου.

Ο Κινέζος πρόεδρος πρόσθεσε ότι η σύνοδος επικύρωσε το σχέδιο της G20 για την Καινοτόμο Ανάπτυξη.

Πηγή: www.tovima.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!