Διάψευση Μουζάλα για δημιουργία νέου hotspot στη Λέσβο -Επιστολή στον δήμαρχο [pdf]

Σε κατηγορηματική διάψευση των σεναρίων που θέλουν του υπουργείο να προωθεί τη δημιουργία νέου κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στο νησί, προέβη ο Γιάννης Μουζάλας.

Με επιστολή του προς το Δήμαρχο Λέσβου, ο αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, διαβεβαίωσε ότι η δημιουργία νέου hot spot δεν περιλαμβάνεται σε καμία περίπτωση στα σχέδια του Υπουργείου και της κυβέρνησης με στόχο την αποσυμφόρηση της κατάστασης και την εκτόνωση της έντασης.

Όπως τόνισε, ωστόσο «η αποσυμφόρηση αυτή δεν μπορεί να επιτευχθεί σε βάρος της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας η οποία επ’ ουδενί δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση. Η κυβέρνηση θα παλέψει από κοινού με την Ε.Ε. για την περαιτέρω ενίσχυση της συμφωνίας».

Στην επιστολή ο κ. Μουζάλας υπενθύμισε, μεταξύ άλλων, όσα συμφωνήθηκαν στη συνάντηση του ίδιου με τον Δήμαρχο Λέσβου στις 14 Σεπτεμβρίου και αφορούσαν:

-άμεση μεταφορά στην ενδοχώρα σημαντικού αριθμού προσφύγων που το αίτημα ασύλου τους παραπέμφθηκε στην κανονική διαδικασία

-λειτουργία ενδιάμεσου κέντρου κράτησης για ανθρώπους με παραβατική συμπεριφορά κατά τη μεταφορά τους σε προαναχωρησιακά κέντρα της ενδοχώρας

-ενίσχυση της ΕΛ.ΑΣ & των υγειονομικών υπηρεσιών

-έγκριση αποζημιώσεων στους κατοίκους της Μόριας για τις ζημιές που έχουν υποστεί

-περαιτέρω ενίσχυση της Υπηρεσίας Ασύλου με εξειδικευμένο προσωπικό.

Ολόκληρη η επιστολή
 


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!