Νέα επίθεση τουρκικών τανκς στη Συρία με στόχο τον ISIS

Τουλάχιστον 20 τουρκικά άρματα μάχες πέρασαν τα σύνορα με τη Συρία, κατευθυνόμενα στο χωριό Αλ Ράι, για να εκδιώξουν τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, ανοίγοντας έτσι ένα νέο μέτωπο στην περιοχή μετά την επέμβαση της Άγκυρας τον περασμένο μήνα.

Αναφορές θέλουν τις ομάδες που υποστηρίζονται από την Τουρκία να κατέλαβαν περιοχές που ήλεγχε η ISIS. Σύμφωνα με αναφορές από την οργάνωση «Συριακό Παρατηρητήριο» που επικαλείται το Reuters, ομάδες που δρουν υπό τον λεγόμενο Ελεύθερο Συριακό Στρατό (η «Ταξιαρχία Χαμζά» και το Φϊάκλ αλ Σαμ) κατέλαβαν το Σάββατο το χωριό Αράμπ Εζά, το οποίο είχε πληγεί την προηγουμένη από τουρκικά μαχητικά, και τα γύρω χωριά Φουρσάν, Λιλαουά, Κινό και Νατζμά.

Τα άρματα πέρασαν τα σύνορα από το μεθοριακό τουρκικό χωριό Κιλίς με στόχο να παράσχουν υποστήριξη στους αντάρτες της συριακής αντιπολίτευσης, αφού εκδίωξαν τους τζιχαντιστές από πολλά χωριά της περιοχής κατά την επιχείρηση "Ασπίδα του Ευφράτη" που ξεκίνησε στις 24 Αυγούστου, μετέδωσε το πρακτορείο Ανατολή.

Σύμφωνα με το ιδιωτικό πρακτορείο Ντογάν, στη νέα επιχείρηση μετέχουν τουλάχιστον 20 άρματα, πέντε θωρακισμένα καμιόνια μεταφοράς στρατιωτών, φορτηγά και άλλα οχήματα.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, σφυροκοπήθηκαν θέσεις της ISIS στην περιοχή.

Ο Άχμεντ Οθμάν, διοικητής της ομάδας αντικαθεστωτικών που υποστηρίζονται από την Τουρκία «Σουλτάνος Μουράτ» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι άνδρες του έχουν πάρει θέσεις «σε δύο μέτωπα στο Αλ Ράι, στα νότια και τα ανατολικά του χωριού, προκειμένου να προωθηθούν προς τα χωριά που απελευθερώθηκαν από το ΙΚ, στα δυτικά της Τζαραμπλούς».

Στις 24 Αυγούστου οι Σύροι αντάρτες που στηρίζονται από την Άγκυρα εκδίωξαν την ISIS και κατέλαβαν τη Τζαραμπλούς, σε μια επιχείρηση στόχος της οποίας είναι ταυτόχρονα οι τζιχαντιστές και οι Κούρδοι πολιτοφύλακες. Τις τελευταίες ημέρες οι αντάρτες προωθούνται τάχιστα, ανακαταλαμβάνοντας πολλές μεθοριακές ζώνες, με τη βοήθεια του τουρκικού πυροβολικού και της πολεμικής αεροπορίας του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων οι υποστηριζόμενοι από την Άγκυρα αντάρτες κατέλαβαν σήμερα πολλά χωριά κοντά στα σύνορα, τόσο στο μέτωπο της Τζαραμπλούς όσο και στο μέτωπο του Αλ Ράι. Η Ταξιαρχία Χάμζα, μια ομάδα που πολεμάει υπό το λάβαρο του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, ανακοίνωσε ότι κατέλαβε το χωριό Άραμπ Έζα. Μια πηγή της ανταρτικής ομάδας Φαϊλάκ αλ Σαμ ανέφερε εξάλλου ότι έχουν καταληφθεί τα χωριά Φουρσάν, Λιλάουα, Κίνο και Νάτζμα, στα νότια του Άραμπ Έζα.

Το Άραμπ Έζα βρίσκεται περίπου 30 χιλιόμετρα δυτικά της Τζαραμπλούς.

Πηγή: www.tovima.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!