Το πρώτο laptop με κυρτή οθόνη στον κόσμο

Η Acer αποκάλυψε το πρώτο laptop με κυρτή οθόνη στον κόσμο, το οποίο, σύμφωνα με την εταιρεία, βελτιώνει πολύ την εμπειρία του παιξίματος videogames.

Η ταϊβανέζικη εταιρεία ανακοίνωσε επίσης την απόκτηση μιας εταιρείας τεχνολογίας για κατοικίδια, σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο, στο πλαίσιο της τεχνολογικής έκθεσης Ifa στην πρωτεύουσα της Γερμανίας.

Η οθόνη του «Predator», όπως ονομάζεται ο συγκεκριμένος φορητός υπολογιστής, είναι μεγαλύτερη του συνηθισμένου, στις 21 ίντσες, ωστόσο είναι το σχήμα της που επιτρέπει στην εταιρεία να διεκδικήσει παγκόσμια πρωτιά, καθώς, όπως είπε στο BBC ο Τζον Μιντέμα, της Acer Europe, η καμπυλότητα της οθόνης είναι αντίστοιχη της φυσικής καμπυλότητας των ματιών, επιτρέποντας ένα ευρύτερο οπτικό πεδίο. «Αυτό επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν in-game λεπτομέρειες, όπως να αντιλαμβάνονται εχθρούς ή να κοιτούν στον πίσω καθρέφτη σε παιχνίδια αγώνων αυτοκινήτων, πιο εύκολα, ώστε να προκύπτει μια καλύτερη gaming εμπειρία».

Η Acer- η οποία ακολουθεί άλλη μια ταϊβανέζικη εταιρεία, την MSI, ενσωματώνοντας αισθητήρες σε ένα laptop- με αυτόν τον τρόπο δίνει τη δυνατότητα στους gamers να στοχεύουν στόχους απλά και μόνο κοιτώντας τους, χωρίς να πρέπει να προβούν στον ανάλογο χειρισμό, να αλλάζουν κατεύθυνση απλά με τα μάτια τους και να απολαμβάνουν «δυναμικό φωτισμό», με τον οποίο η οθόνη σκοτεινιάζει εάν ο παίκτης κοιτά σε ένα πολύ φωτεινό σημείο, ή φωτίζεται εάν κοιτούν σε σκιές.

H Tobii είχε αποκαλύψει το πώς η τεχνολογία της θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τους σκοπούς video games πριν από περίπου δύο χρόνια, ωστόσο προς το παρόν λίγα είναι τα παιχνίδια που την υποστηρίζουν.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!