MH17: Από την περιοχή των φιλορώσων αποσχιστών ο πύραυλος που έριξε το μαλαισιανό αεροσκάφος

Από περιοχή την οποία ήλεγχαν οι φιλορώσοι αποσχιστές αντάρτες εκτοξεύτηκε ο πύραυλος που κατέρριψε το μαλαισιανό αεροσκάφος πάνω την ανατολική Ουκρανία το 2014, σύμφωνα με τους διεθνείς ερευνητές, δήλωσε άνδρας του οποίου ο εξάδελφος έχασε τη ζωή του κατά τη συντριβή του αεροσκάφους που εκτελούσε την πτήση MH17.

Οι διεθνείς ερευνητές ανακοίνωσαν λίγο αργότερα ότι ο πύραυλος BUK που κατέρριψε την πτήση προήλθε από τη Ρωσία και εκτοξεύτηκε από το χωριό Περβομάισκ της ανατολικής Ουκρανίας, το οποίο ήλεγχαν οι φιλορώσοι αποσχιστές.

Ο Ρόμπι Έλερς, του οποίου η ανιψιά Ντέιζι έχασε επίσης τη ζωή της στη συντριβή, δήλωσε ότι οι διεθνείς ερευνητές έχουν ταυτοποιήσει τουλάχιστον 100 υπόπτους για την εκτόξευση του αντιαεροπορικού πυραύλου.

Τα μέλη των οικογενειών των θυμάτων ενημερώθηκαν για τα αποτελέσματα των ερευνών πριν αυτά ανακοινωθούν στα μέσα ενημέρωσης.

Η πτήση της Malaysia Airlines (MH17/MAS17) από το Άμστερνταμ στην Κουάλα Λουμπούρ διεκόπη βίαια επάνω από την ανατολική Ουκρανία στις 17 Ιουλίου 2014, με αποτέλεσμα τον θάνατο 283 επιβατών, καθώς και 15 μελών του πληρώματος.

Τελικώς το αεροσκάφος κατέπεσε κοντά στο Τορέζ, στην ουκρανική περιφέρεια του Ντονέτσκ, όπου διεξάγονταν μάχες ανάμεσα στον ουκρανικό στρατό και στους φιλορώσους αποσχιστές αντάρτες, που ενισχύονταν από τη Ρωσία.

naftemporiki.gr

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!