Νέα αρχηγός του UKIP η Νταϊάν Τζέιμς στη θέση του Φάρατζ

Νέα αρχηγός του δεξιού, αντιευρωπαϊκού Κόμματος Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) εξελέγη η Νταϊάν Τζέιμς στη θέση του επί δεκαετίες ηγέτη του κόμματος και «αρχιτέκτονα» της εκστρατείας του Brexit Νάιτζελ Φάρατζ.

Ο κ. Φάρατζ είχε παραιτηθεί από τη θέση του λίγες ημέρες μετά τη νίκη των δυνάμεων που τάσσονταν υπέρ της εξόδου της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο ίδιος είχε δηλώσει ότι, αφού πέτυχε τον στόχο ζωής του, να δει δηλαδή το Ηνωμένο Βασίλειο εκτός Ε.Ε., θα αποχωρούσε από την πολιτική και θα ιδιώτευε.

H κ. Τζέιμς ανήκε μέχρι το 2007 στο κεντροδεξιό Συντηρητικό Κόμμα, ωστόσο προσχώρησε στο UKIP το 2011 και είναι εκλεγμένη ευρωβουλευτής του, με έδρα τη νοτιοανατολική Αγγλία.

Τον Απρίλιο του 2015 είχε δηλώσει ότι θαυμάζει τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν, επειδή είναι «ισχυρός ηγέτης που θέτει πάνω απ' όλα τη χώρα του».

naftemporiki.gr


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!