Συνελήφθη ο ύποπτος για τις επιθέσεις σε Νέα Υόρκη και Νιου Τζέρσι UPD

Υπό κράτηση βρίσκεται ο 28χρονος ύποπτος για τις βομβιστικές επιθέσεις του Σαββάτου στο Τσέλσι της Νέας Υόρκης και στο Νιου Τζέρσι, το κίνητρο του οποίου παραμένει ακόμη αδιευκρίνιστο, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Άχμαντ Χαν Ραχάμι, αφγανικής καταγωγής και έχει πολιτογραφηθεί Αμερικανός, συνελήφθη στην πόλη Λίντεν, σε απόσταση περίπου 15 χιλιομέτρων από το Ελίζαμπεθ, όπου μένει.

Κατά την επιχείρηση υπήρξε από ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς, κάποιοι από τους οποίους τραυματίστηκαν, όπως και ο ίδιος. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι ερευνητές θεωρούν ότι στις επιθέσεις εμπλέκονταν και άλλα άτομα, αλλά οι αστυνομικές αρχές δεν αναζητούν άλλους υπόπτους.

Νωρίτερα, ο δήμαρχος της πόλης Μπιλ ντε Μπλάζιο υποστήριξε πως ο άνδρας μπορεί να «είναι οπλισμένος και επικίνδυνος» και ύστερα άφησε να εννοηθεί ότι ο δρούσε μόνος.

#BREAKING: #Linden #NJ (Union Cnty) #activeshooter. One Suspect in custody pic.twitter.com/nqzAdlRh9U

— Jewish Breaking News (@JBN) 19 Σεπτεμβρίου 2016

Σε συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος του FBI διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει καμία πληροφορία σχετικά με κάποιον τρομοκρατικό «πυρήνα» στην πόλη. 

Τα πέντε πρόσωπα που είχαν συλληφθεί και ανακριθεί το βράδυ της Κυριακής δεν είναι πλέον υπό κράτηση, πρόσθεσε το FBI.

Εκτός από τη βόμβα που εξερράγη στη συνοικία του Τσέλσι, σειρά εκρηκτικών μηχανισμών ανακαλύφθηκε στο Νιού Τζέρσεϊ. Δύο περαστικοί που είδαν ηλεκτρικά καλώδια και έναν μεταλλικό σωλήνα πάνω σε δέμα ειδοποίησαν τις αρχές.

Μια αυτοσχέδια βόμβα είχε εκραγεί χωρίς να προκαλέσει θύματα στην πόλη Σίσαϊντ Παρκ, κατά μήκος της διαδρομής που θα ακολουθούσε ένας αγώνας δρόμου στον οποίο συμμετείχαν εκατοντάδες δρομείς. Άλλες τρεις βόμβες βρέθηκαν στο σημείο, οι οποίες δεν είχαν λειτουργήσει. 

Το FBI επιβεβαίωσε σήμερα ότι εκρηκτικοί μηχανισμοί βρέθηκαν μέσα σε ύποπτο σακίδιο που εντοπίστηκε χθες βράδυ στην πόλη Ελίζαμπεθ του Νιού Τζέρσεϊ και ότι η εξουδετέρωση ενός από τους μηχανισμούς πραγματοποιήθηκε με την πυροδότησή τουμ χωρίς να προκληθούν θύματα.

Ο αρχηγός της αστυνομίας της Νέας Υόρκης Τζέιμς Ο'Νιλ δήλωσε χθες πως «κανένα άτομο ούτε οργάνωση »δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την έκρηξη στο Τσέλσι. Ανάληψη ευθύνης δεν υπήρξε ούτε για την έκρηξη στο Νιού Τζέρσεϊ.

Πάντως, τα μέτρα ασφαλείας, που ήταν ήδη πολύ αυστηρά στη Νέα Υόρκη, ενισχύθηκαν, ενώ η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αρχίζει σήμερα την ετήσια σύνοδό της.

Περίπου 1.000 επιπλέον πράκτορες αναπτύχθηκαν στην αμερικανική μεγαλούπολη, όπου ο Μπαράκ Ομπάμα έφτασε χθες το απόγευμα για την ετήσια σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ που διεξάγεται αυτή την εβδομάδα σε επίπεδο αρχηγών κρατών.

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο υπογράμμισε ωστόσο πως το μέτρο αυτό ελήφθη «προληπτικά», καθώς, όπως είπε, «δεν έχουμε κανένα λόγο να σκεφτούμε πως υπάρχουν άλλες άμεσες απειλές».


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!