Αϊτή: Τουλάχιστον 339 νεκροί από τον τυφώνα Μάθιου

Τουλάχιστον 339 άτομα έχασαν τη ζωή τους στην Αϊτή εξαιτίας του τυφώνα Μάθιου, ο οποίος πλησιάζει τις νοτιοανατολικές ακτές των Ηνωμένων Πολιτειών με καταρρακτώδεις βροχές και ανέμους που πνέουν με ταχύτητα 225 χλμ./ώρα.

Ο τυφώνας αναμένεται να φτάσει στην Φλόριντα ή τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ το βράδυ της Παρασκευής, τοπική ώρα (ξημερώματα Σαββάτου ώρα Ελλάδας), προτού συνεχίσει την πορεία του προς τα βόρεια παράλια.

Τμήματα της Φλόριντα, της Τζόρτζια και της Βόρειας και Νότιας Καρολίνας βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω του τυφώνα, που αναβαθμίστηκε σε τροπικό κυκλώνα κατηγορίας 4 στην πεντάβαθμη κλίμακα Σαφίρ-Σίμσον.

Στις 5:00 μ.μ. χθες (12:00 μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας), ο Μάθιου βρισκόταν περίπου 161 χιλιόμετρα ανατολικά-νοτιοανατολικά του Ουέστ Πάλμ Μπιτς της Φλόριντα, και κινείτο με κατεύθυνση βόρεια-βορειοδυτική με 22,5 χιλιόμετρα των ώρα.

Περίπου 2 εκατομμύρια στρέμματα βαμβακιού κινδυνεύουν από καταρρακτώδεις βροχές στις πολιτείες Βόρειας και Νότιας Καρολίνας. Η ανατολική ακτή της Φλόριντα, όπου βρίσκονται οι καλλιέργειες γκρέιπφρουτ, αναμένεται να υποστούν το μεγαλύτερο πλήγμα από τον τυφώνα.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!