Στους 478 οι νεκροί του τυφώνα Μάθιου στην Αϊτή

Τους 478 έφθασαν οι νεκροί από το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα Μάθιου από την Αϊτή, ενώ ήδη η καταιγίδα έχει «αγγίξει» τις νοτιοανατολικές ακτές των ΗΠΑ.

Τον νέο απολογισμό επιβεβαιώνουν αξιωματούχοι της χώρας της νότιας Καραϊβικής. Ο απολογισμός έγινε βαρύτερος λόγω της πρόσβασης σε απομακρυσμένες περιοχές της Αϊτής, την επικοινωνία με τις οποίες είχε αποκόψει ο τυφώνας.

Ο τυφώνας Μάθιου, ο πρώτος μεγάλος τυφώνας που απειλεί άμεσα τις ΗΠΑ, χτύπησε την πολιτεία της Φλόριντα την Παρασκευή με έντονες βροχοπτώσεις και ανέμους.

Οι άνεμοι φθάνουν το 60 μίλια την ώρα, ενώ έντονες βροχοπτώσεις σημειώθηκαν σε παράκτιες περιοχές στην Φλόριντα, καθώς το μάτι του κυκλώνα - που στην κλίμακα μέτρησης φθάνει το επίπεδο 4 - εντοπίστηκε κατά μήκος της ανατολικής ακτής της πολιτείας νωρίτερα την Παρασκευή.

«Προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε τους ανέμους, η ένταση των οποίων συνεχώς ανεβαίνει», δήλωσε στο CNN την Παρασκευή ο Ντέρικ Χένρι, δήμαρχος της παραθαλάσσιας περιοχής Ντεϊτόνα. «Ένας μεγάλος αριθμός κατοίκων υπάκουσε στις προειδοποιήσεις μας και ανησυχούμε ιδιαίτερα γι΄αυτούς που δεν το έκαναν», πρόσθεσε.

naftemporiki.gr

 


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!