Γερμανία: Τραυματίες και αγνοούμενοι σε εκρήξεις σε εργοστάσια της BASF

Πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν και ορισμένοι αγνοούνται έπειτα από εκρήξεις που σημειώθηκαν την Δευτέρα σε δύο γερμανικά χημικά εργοστάσια που ανήκουν στην BASF, αναγκάζοντας τη μεγαλύτερη στον κόσμο εταιρία χημικών να κλείσει ορισμένες μονάδες παραγωγής.

Η BASF ανέφερε πως σημειώθηκε μια έκρηξη και ξέσπασε πυρκαγιά στη διάρκεια εργασιών σε αγωγούς στη βόρεια περιοχή του λιμανιού του εργοστασίου της στο Λουντβιχσχάφεν, όπου βρίσκεται η έδρα της, γύρω στις 11:30 τοπική ώρα (12:30 ώρα Ελλάδας).

Άνθρωποι τραυματίστηκαν και ορισμένοι εξακολουθούν να είναι αγνοούμενοι, ανέφερε σε ανακοίνωσή της. Διερευνά τα αίτια της έκρηξης και κλείνει δύο μονάδες ατμοπυρόλυσης, μεγάλες εγκαταστάσεις όπου κατασκευάζονται σημαντικά βασικά χημικά συστατικά, καθώς και ορισμένες άλλες μονάδες.

Ο Δήμος του Λουντβιχσχάφεν συνέστησε στους κατοίκους της περιοχής να αποφύγουν να βγουν από το σπίτι τους και να κρατήσουν κλειστές τις πόρτες και τα παράθυρά τους.

Η εγκατάσταση στο Λουντβιχσχάφεν, περίπου 80 χλμ. νότια της Φρανκφούρτης, είναι το μεγαλύτερο παγκοσμίως συγκρότημα χημικών, καλύπτοντας μια περιοχή δέκα τετραγωνικών χιλιομέτρων και απασχολώντας 39.000 εργάτες, σύμφωνα με την BASF.

Πλάνα που μεταδόθηκαν από τοπικά ΜΜΕ δείχνουν φλόγες και μια στήλη πυκνού μαύρου καπνού να υψώνονται από το λιμάνι της εγκατάστασης, έναν τερματικό για ρευστά καύσιμα όπως ορυκτή νάφθα και μεθανόλη, που είναι σημαντικά για τον εφοδιασμό της BASF με πρώτες ύλες.

Σε ένα ξεχωριστό συμβάν, τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν από έκρηξη αερίου που σημειώθηκε νωρίτερα στις εγκαταστάσεις της BASF στο Λαμπερτχάιμ.

Η BASF ανέφερε πως διερευνά επίσης την αιτία της έκρηξης αυτής, η οποία σημειώθηκε στις 08:30 τοπική ώρα. Έκλεισε το εργοστάσιο στο Λαμπερτχάιμ, το οποίο κατασκευάζει πρόσθετα για πλαστικά.

Πηγή: www.tovima.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!