Ενισχύσεις από την Αθήνα για την πυρκαγιά στην Άνδρο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά η οποία εκδηλώθηκε το απόγευμα σε δασική έκταση στην περιοχή Άνω Άγιος Πέτρος στην Άνδρο.

Στην Άνδρο έχουν ήδη καταφτάσει ενισχύσεις από την Αθήνα, ενώ και άλλες δυνάμεις πυρόσβεσης μεταβαίνουν αυτή την ώρα στο νησί, προκειμένου να συμμετάσχουν στις επιχειρήσεις για την κατάσβεση της φωτιάς.

Το βράδυ αναμενόταν η άφιξη με πλοίο 10 οχημάτων της Πυροσβεστικής με 30 πυροσβέστες, καθώς και έξι εθελοντών, ενώ νωρίτερα μεταφέρθηκαν στο νησί 10 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Με ελικόπτερο του πυροσβεστικού σώματος, θα καταφτάσουν στην Άνδρο ακόμη 20 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά έλαβε διαστάσεις λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων, ενώ στην περιοχή υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια.

Μέχρι τη δύση του ηλίου, τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη συμμετείχαν στις προσπάθειες κατάσβεσης, με τους ισχυρούς ανέμους ωστόσο να δυσχεραίνουν το έργο τους.

Οι επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων εκφράζουν την ελπίδα ότι οι επίγειες δυνάμεις, οι οποίες ενισχύονται, θα καταφέρουν να περιορίσουν την πυρκαγιά κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ καταβάλλεται προσπάθεια να προστατευθούν τα σπίτια.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!