Ιράκ: Ξεκίνησαν οι βομβαρδισμοί από αμερικανικές και ιρακινές δυνάμεις για την απελευθέρωση της Μοσούλης

Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ και του Ιράκ άρχισαν εντατικούς βομβαρδισμούς με πυροβολικό στο ανατολικό τμήμα της Μοσούλης, στο βόρειο Ιράκ, η οποία βρίσκεται υπό την κατοχή των τζιχαντιστών της οργάνωσης ISIS, καθώς προετοιμάζονται για να εξαπολύσουν την επιχείρηση με στόχο την απελευθέρωση της πόλης, δήλωσε μια πηγή προσκείμενη στις ιρακινές υπηρεσίες ασφαλείας στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, ο διεθνής συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ αυξάνει τις δυνάμεις του στην περιοχή.

Αργά χθες βράδυ το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή μετέδωσε ότι στοιχεία του πυροβολικού των ΗΠΑ που έχουν αναπτυχθεί σε απόσταση περίπου 21 χιλιομέτρων από το κέντρο της Μοσούλης άρχισαν να βάλλουν εναντίον θέσεων του ISIS ενώ διεξήχθησαν επίσης πολυάριθμες αεροπορικές επιδρομές.

Η Μοσούλη – το δεύτερο μεγαλύτερο ιρακινό αστικό κέντρο – είχε καταληφθεί από τους τζιχαντιστές του ΙΚ, όπως και πολλές άλλες πόλεις του βόρειου και του δυτικού Ιράκ, το 2014.

Πηγή: www.zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!