Τσίπρας από το σκοπευτήριο Καισαριανής: Οι αγωνιστές δεν μετακινούνται ποτέ από τις θέσεις τους [εικόνες]

Σε εξέλιξη βρίσκεται η εκδήλωση απόδοσης του χώρου θυσίας του Σκοπευτηρίου Καισαριανής στο δήμο και στο λαό της, που διοργανώνει Πανελλαδικός Σύνδεσμος Αγωνιστών Εαμικής Εθνικής Αντίστασης.

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, απηύθυνε χαιρετισμό δηλώνοντας πως τιμά τους αγωνιστές τη;ς Αντίστασης. Επικαλέστηκε μάλιστα μια φράση της αγωνίστριας της Αριστεράς Βούλα Δαμιανάκου -που απεβίωσε την περασμένη εβδομάδα - ότι «οι αγωνιστές δεν μετακινούνται ποτέ από την θέση τους» για να καταλήξει λέγοντας πως ως κυβέρνηση ακολουθεί τον ίδιο δρόμο.

Η σημερινή ημέρα έχει μια συναισθηματικό φόρτιση .Παραδίδουμε τον χώρο στους κατοίκους της περιοχής , το σκοπευτήριο της Καισαριανής εδώ που κάποιοι θυσιάστηκαν για να είμαστε εμείς ελεύθεροι ανέφερε ο πρωθυπουργός στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Πανελλαδικός Σύνδεσμος Αγωνιστών Εαμικής Εθνικής Αντίστασης, για την απόδοση του χώρου θυσίας του Σκοπευτηρίου Καισαριανής στον Δήμο και τον λαό της περιοχή. Η ελληνική δημοκρατία τιμά και αναγνωρίζει αυτούς που της έδωσαν υπόσταση ανέφερε υπογραμμίζοντας πως τελεσίδικη είναι η καταδίκη του φασισμού στη συνείδηση μας

Η θυσία της πρωτομαγιάς του 1944 ήταν θυσία στο πλαίσιο τις εθνικής αντίστασης και μας κάνει όλους υπερήφανους ανέφερε ο πρωθυπουργός τονίζοντας πως η θυσία αυτή ανήκει σε κάθε Έλληνα αγωνιστή .

Εμείς πρέπει να δείξουμε σαν φάρος δημοκρατίας τον ανθρωπισμό απέναντι στους πρόσφυγες που έρχονται κατατρεγμένοι στη χώρας μας ανέφερε επίσης ο πρωθυπουργός.

Αμέσως μετά, παρέδωσε στους εκπροσώπους δημοτικών παρατάξεων Καισαριανής, το ΦΕΚ με το οποίο αποδίδεται ο χώρος του σκοπευτηρίου στον δήμο και στους πολίτες της Καισαριανής.

Διαμαρτυρία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΜΑΤ

Εξω από το σκοπευτήριο έκαναν διαδήλωση διαμαρτυρίας μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τα οποία εμποδίστηκαν από αστυνομικές δυνάμεις να προσεγγίσουν.


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!