Ιράκ: Άρχισε η πολυαναμενόμενη ανακατάληψη της Μοσούλης - Στήριξη από τις ΗΠΑ

Άρχισε τα ξημερώματα της Δευτέρας, η μεγάλη και πολυαναμενόμενη επιχείρηση για την ανακατάληψη της Μοσούλης του Ιράκ, από τους τζιχαντιστές της ISIS.

Εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, δύναμη 30 χιλιάδων στρατιωτών,ο ιρακινός στρατός, κούρδοι μαχητές πεσμεργκά, η συμμαχία δυνάμεων των ΗΠΑ, καθώς και παραστρατιωτικές σουνιτικές και σιιτικές ομάδες.

Ο ΟΗΕ προειδοποιεί για μεγάλη ανθρωπιστική κρίση, καθώς περίπου 1,5 εκατομμύριο κάτοικοι θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.Στήριξη ΗΠΑ στην επιχείρηση ανάκτησης της Μοσούλης

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών δήλωσε την Κυριακή ότι είναι περήφανη που στέκεται δίπλα στους συμμάχους της, αφότου ο πρωθυπουργός του Ιράκ, Χάιντερ αλ Αμπάντι, ανακοίνωσε την έναρξη μιας επιχείρησης για την ανάκτηση της Μοσούλης, πρωτεύουσας του λεγόμενου χαλιφάτου του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ.

Ο πρωθυπουργός Αμπάντι εξέδωσε διαταγές να ξεκινήσουν μεγάλες επιχειρήσεις να απελευθερωθεί η Μοσούλη μετά από δύο χρόνια σκοταδισμού υπό τους τρομοκράτες της ISIS» (όπως είναι επίσης γνωστό το Ισλαμικό Κράτος), είπε σε μήνυμα στο Twitter, ο Brett Mcgurk, ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ στη συμμαχία εναντίον του ΙΚ.

Κάθε επιτυχία στις ηρωικές ιρακινές δυνάμεις, τους Κούρδους Πεσμεργκά, και τους εθελοντές της Νινευή. Είμαστε περήφανοι που είμαστε μαζί σας στην ιστορική αυτή επιχείρηση, είπε ο Brett Mcgurk.


Πηγή: www.imerisia.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!