Στείλε την είδηση

Συμβαίνει κάτι σημαντικό στη γειτονιά σου;
Θέλεις να σχολιάσεις κάποιο γεγονός;
Στείλε μας ένα μήνυμα avatonpress@gmail.com

Άρωμα... Τασίας από Μουζάλα!

​Το μεταναστευτικό και η σχέση  κόμματος- κυβέρνησης απασχόλησαν την ομιλία του Γιάννη Μουζάλα στον Συνέδριο.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής στάθηκε στο μεγάλο αριθμό των μεταναστευτικών ροών (είπε χαρακτηριστικά πως πέρασε πάνω από 1 εκατ. από την Ελλάδα), επισημαίνοντας πως έγιναν αρκετά λάθη αλλά «τα καταφέραμε καλά».

 

Μιλώντας για τους μετανάστες που βρίσκονται στη χώρα μας, ο κ. Μουζάλας έκανε λόγο για... παγκόσμια ρεκόρ ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως μέσα σε τρεις μήνες εμβολιάστηκε το 90% των προσφυγόπουλων και πως τα παιδιά των προσφύγων πηγαίνουν στο σχολείο," τόνισε μεταξύ άλλων ο κ.Μουζάλας και πρόσθεσε:

 

 
«Δεν είχαμε ούτε μια επιδημία, αυτό δεν έγινε τυχαία, το κάνατε εσείς, το έκανε η κυβέρνηση. Δεν είχαμε έναν νεκρό από αρρώστια, αυτό δεν έγινε τυχαία. Και είχαμε πολύ λίγα και μικρά φαινόμενα βίας ανάμεσα στους πρόσφυγες και μετανάστες. Εκκενώσαμε την Ειδομένη σε δυο μήνες και το κάναμε χωρίς ν' ανοίξει μύτη, χωρίς βία. Αυτό το έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά σύντροφοι καμιά φορά εισπράττω ότι δεν είμαστε τόσο περήφανοι γι' αυτά που κάνουμε, ότι στεκόμαστε στα λάθη μας».
 

Ωστόσο θύμισε... Τασία Χριστοδουλοπούλου με μια αναφορά του.

Θέλοντας να δείξει ότι η κυβέρνηση έχει κάνει ταχύτατο και αποτελεσματικό έργο στη διαχείριση του μεταναστευτικού, τα βρήκε -λίγο πολύ- όλα περίφημα...

«Δεν υπάρχουν μετανάστες στις πλατείες. Μετανάστες που πάνε και κατουράνε έξω από την πόρτα σου. Δεν υπάρχουν μετανάστες που πεινάνε. Δεν υπάρχουν μετανάστες που δεν έχουν πρόσβαση στην Υγεία. Και αυτά τα κατάφερε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ» είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, δεν ήταν η μόνη αναφορά του που προκάλεσε αίσθηση καθώς αναφερόμενος στις αδυναμίες του κράτους και την ανάγκη ενίσχυσης των δράσεων του κόμματος για το μεταναστευτικό ζήτημα, ο κ. Μουζάλας έκανε μια αναφορά που θα μπορούσε από κάποιους να παρερμηνευτεί ως προτροπή υποκατάστασης του έργου των αρχών.

Ειδικότερα, είπε: «Μέχρι να μπορεί αυτό το κουτσό κράτος να δώσει λύσεις σε όλα τα προβλήματα... μη μου λέτε πως στα καμπ των μεταναστών υπάρχουν σκουπίδια. Οργανωθείτε και μαζέψτε τα! Μη μου λέτε οτι βιάστηκε ένα παιδάκι στα καμπ των μεταναστών. Αυτά δυστυχώς συμβαίνουν όταν υπάρχει μεγάλος αριθμός μεταναστών... Οργανωθείτε!»

του Πέτρου Κατσαβριά


Πηγή: www.star.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!

^ Αρχή σελίδας