Χρ. Παπαζαφείρης: «Η αστυνομία αποδόμησε πλήρως τη μεγάλη εγκληματική οργάνωση ναρκωτικών των Εξαρχείων»


«Έχει αποδομηθεί πλήρως όλη η εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών στα Εξάρχεια, η εξάρθρωση της οποίας ξεκίνησε με την επιχείρηση του περασμένου Ιουλίου», τόνισε ο διοικητής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, υποστράτηγος Χρήστος Παπαζαφείρης, κατά τη σημερινή παρουσίαση της πολύκροτης αυτής υπόθεσης, ενώ επεσήμανε:«Έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά η συγκεκριμένη υπόθεση, γιατί καταφέραμε να εξαρθρώσουμε μια εγκληματική οργάνωση που συστηματικά προμήθευε με μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, κυρίως κάνναβη, περιοχές του κέντρου της Αθήνας και ιδίως των Εξαρχείων».
Κατά την εξέλιξη των ερευνών κατασχέθηκαν περισσότερα από 227 κιλά κάνναβης, όπως ανέφερε ο κ.Παπαζαφείρης, ενώ συνελήφθησαν σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις οκτώ άτομα και άλλα εννέα ταυτόχρονα κατηγορούνται για την εμπλοκή τους στην υπόθεση. Ο διοικητής της Δ.Α.Α διευκρίνισε ότι οι συλληφθέντες δεν έχουν καμία σχέση με αντιεξουσιαστές, ενώ επεσήμανε ότι εγκληματικό κύκλωμα λειτουργούσε με τη μέθοδο των «συγκοινωνούντων δοχείων». Δηλαδή, με παράλληλη ενεργοποίηση επιμέρους υποομάδων, που δρούσαν είτε αυτοτελώς, είτε συνδυαστικά και είχαν κομβικό ρόλο στην προμήθεια, τη διακίνηση και την εμπορία ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων. Όπως διαπιστώθηκε και στην υπόθεση αυτή, αλλά και σε άλλες πρόσφατες, έχουν επέλθει αλλαγές, σύμφωνα με την αστυνομία, στη μεταφορά ναρκωτικών. Συγκεκριμένα, όχι μεγάλες ποσότητες σε μία μεταφορά, αλλά μεταφορά μικροτέρων ποσοτήτων για να αποφεύγονται απώλειες στις κατασχέσεις.
Ο επικεφαλής της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, Κώστας Παναγιωτόπουλος, τόνισε χαρακτηριστικά ότι πλέον υπάρχουν «ρευστά εγκληματικά δίκτυα», που αφήνουν πίσω τους «κλώνους», οι οποίοι προσπαθούν να επανδραστηριοποιηθούν. Και η προσπάθεια της αστυνομίας είναι να αποτρέχει αυτή την επαναδραστηριοποίηση.
Λεπτομέρειες για την υπόθεση και τις συλλήψεις που έγιναν παρουσίασε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, αστυνομικός υποδιευθυντής, Θεόδωρος Χρονόπουλος. «Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης δραστηριοποιούνταν συστηματικά στη εισαγωγή μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών από την Αλβανία, τις όποιες διοχέτευαν σε περιοχές του κέντρου των Αθηνών και ιδίως των Εξαρχείων», υπογράμμισε, ενώ πρόσθεσε στο πλαίσιο συντονισμένων και παράλληλων ερευνών αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, συνελήφθησαν τέσσερα άτομα και συγκεκριμένα δύο Έλληνες, ηλικίας 46 και 53 ετών, ένας 33χρονος Αλβανός και ένας 39χρονος ομογενής από την Αλβανία. Επίσης, αναζητούνται για να συλληφθούν άλλα εννέα άτομα, που είναι συνεργοί των συλληφθέντων, ηλικίας από 28 έως 55 ετών. Σε βάρος τους σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της εγκληματικής οργάνωσης, παραβάσεων της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και τα όπλα, της κυκλοφορίας παραχαραγμένων νομισμάτων, της πλαστογραφίας πιστοποιητικών και της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης.
Παράλληλα, στην ίδια υπόθεση, κατηγορούνται ακόμη εννέα άτομα, που προμηθεύονταν ναρκωτικά από τα μέλη της οργάνωσης.
Την περασμένη Δευτέρα, όπως είπε στη συνέχεια ο κ.Χρονόπουλος, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, εντόπισαν στα διόδια της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, Ι.Χ αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο 46χρονος και στο οποίο βρέθηκαν 36 κιλά και 800 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, τα οποία διαπιστώθηκε ότι εισήγαγε από την Αλβανία με τελικό προορισμό την Ελλάδα.
Ταυτόχρονα, από άλλο κλιμάκιο αστυνομικών στην εθνική οδό Αθηνών -Πατρών, στην περιοχή του Αιγίου, εντοπίστηκε άλλο Ι.Χ αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο 33χρονος Αλβανός, ο οποίος ήταν επιφορτισμένος με τον ρόλο του προπομπού της μεταφοράς των ναρκωτικών. Την ίδια ώρα, στα Άνω Λιόσια Αττικής, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ο 53χρονος και ο 39χρονος ομογενής από την Αλβανία.
Σε έρευνες που επακολούθησαν στις οικίες των συλληφθέντων, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες κατεργασμένης - ακατέργαστης κάνναβης, σύνεργα εμπορίας ναρκωτικών, χρηματικά ποσά.
Συνολικά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
-67 κιλά και 360 γραμμάρια ακατέργαστης και κατεργασμένης κάνναβη
-14 δισκία ναρκωτικού φαρμακευτικού σκευάσματος
-Το χρηματικό ποσό των 1.420 ευρώ και 4000 Λεκ Αλβανίας
-4 ζυγαριές ακριβείας
-4 Ι.Χ αυτοκίνητα
-Αεροβόλο πιστόλι
-6 συσκευές κινητής τηλεφωνίας και
-Πλαστά χαρτονομίσματα των 10 και 20 ευρώ.
Επίσης, από την εξέλιξη των ερευνών συσχετίστηκαν δύο ακόμη υποθέσεις συλλήψεων εμπόρων ναρκωτικών, οι οποίοι αποτελούν μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και στις οποίες είχαν κατασχεθεί συνολικά 161 κιλά και 260 γραμμάρια κάνναβης.
Όσον αφορά στην πρώτη υπόθεση, στις 7 Οκτωβρίου 2016, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, εντοπίστηκαν δύο Δ.Χ ταξί, τα οποία οδηγούσαν, 43χρονος Έλληνας και 47χρονος Αλβανός, αντίστοιχα, στα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 42 κιλά και 960 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.
Σε έρευνες που επακολούθησαν στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ηλεκτρονική ζυγαριά ακρίβειας, γεμιστήρας πολεμικού τυφεκίου με 8 φυσίγγια, γκλόπ, το χρηματικό ποσό των 1.900 ευρώ και συσκευές κινητής τηλεφωνίας.
Σημειώνεται ότι για αυτές τις ποσότητες ναρκωτικών ουσιών προέκυψε ότι προορίζονταν να παραδοθούν στην περιοχή των Εξαρχείων, σε διακινητή ναρκωτικών. Στη δεύτερη υπόθεση, στις 13 Σεπτεμβρίου 2016, στα διόδια της Ελευσίνας, εντοπίστηκε Ι.Χ αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε 49χρονος Έλληνας, στο οποίο βρέθηκαν 55 νάιλον συσκευασίες με ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 118 κιλών και 300 γραμμαρίων.
Σε έρευνες που ακολούθησαν σε οικίες των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 2.200 ευρώ και συσκευές κινητής τηλεφωνίας. Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών ερευνάται η πιθανή εμπλοκή του 39χρονου ομογενή από την Αλβανία, στην υπόθεση της εξάρθρωσης εγκληματικής οργάνωσης, που δραστηριοποιούντο στη αποθήκευση, μεταφορά και διακίνηση - εμπορία ναρκωτικών στην περιοχή των Εξαρχείων. Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές.


Πηγή: www.imerisia.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!