Τυφώνας Μάθιου: Εκατομμύρια άνθρωποι στο έλεός του! «Κρυφτείτε, αλλιώς θα πεθάνετε» η απίστευτη δήλωση δημάρχου!

- Φτάνει στη Φλόριντα ο τυφώνας Μάθιου - Η πρώτη νεκρή στην αμερικανική επικράτεια
- «Θα πεθάνει κόσμος!» δήλωσε νωρίτερα δήμαρχος πόλης στη Φλόριντα, ο οποίος δυστυχώς επιβεβαιώνεται
- Ομπάμα, κυβερνήτες και δήμαρχοι καλούν τους πολίτες να μείνουν σε καταφύγια
- Καταστροφές ήδη σε πολλές περιοχές – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Φλόριντα, Τζόρτζια και Νότια Καρολίνα
- Σοκάρει η σύγκριση με τον τυφώνα Κατρίνα που «χτύπησε» το 2005 και άφησε πίσω περισσότερους από 1800 νεκρούς
- Άδειοι δρόμοι και... γεμάτα καταφύγια στις νοτιοανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ
- Συγκλονιστικές εικόνες και video - ΔΕΙΤΕ LIVE

Ο τυφώνας Μάθιου που σκόρπισε θάνατο και καταστροφή στα νησιά της Καραϊβικής, όπου ειδικά στην Αϊτή οι νεκροί σύμφωνα με τελευταίο απολογισμό έχουν ξεπεράσει τους 572, πλησιάζει στις ΗΠΑ. Και τις τρομοκρατεί. Κυριολεκτικά.

Ο πρώτος θάνατος στις ΗΠΑ

Ο τυφώνας Μάθιου που σαρώνει τις παρυφές της Φλόριντας προκάλεσε τον θάνατο μιας γυναίκας, η οποία υπέστη καρδιακή ανακοπή όμως οι ομάδες πρώτων βοηθειών δεν μπόρεσαν να τη βοηθήσουν. Πρόκειται για το πρώτο θύμα των ακραίων καιρικών φαινομένων στην αμερικανική επικράτεια.

Μια εκπρόσωπος τύπου της πυροσβεστικής υπηρεσίας εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι μία γυναίκα, ηλικίας περίπου 50 ετών, υπέστη καρδιακή ανακοπή το σπίτι της, στην κομητεία Σεντ Λούσι (κεντρική Φλόριντα) όμως εξαιτίας της σφοδρότητας των ανέμων, οι ομάδες διάσωσης δεν μπόρεσαν καν να βγουν προκειμένου να σπεύσουν να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες, με αποτέλεσμα η γυναίκα να μην αντέξει.

"Δεν μπορέσαμε να επέμβουμε και δυστυχώς απεβίωσε" δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου Κάθριν Τσέινεϊ.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα διατύπωσε σήμερα την εκτίμηση ότι οι κάτοικοι της νότιας Φλόριντας απέφυγαν τα χειρότερα μετά το πέρασμα του τυφώνα Μάθιου, προειδοποίησε όμως τους πολίτες για το ενδεχόμενο ανόδου των υδάτων.

«Πρόκειται πάντα για έναν τυφώνα πραγματικά επικίνδυνο» δήλωσε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους από το Οβάλ Γραφείο, όπου συναντήθηκε με τους υπεύθυνους αξιωματούχους που διαχειρίζονται το θέμα, μεταξύ αυτών τον Κρεγκ Φουγκέιτ, πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Εκτάκτων Καταστάσεων (FEMA).

«Διαπιστώσαμε ότι έχουν προκληθεί σημαντικές υλικές ζημιές σε ορισμένες περιοχές στη νότια Φλόριντα. Πιστεύω ότι η κύρια ανησυχία μας στην παρούσα φάση δεν είναι μονάχα η ισχύς των ανέμων αλλά και η άνοδος των υδάτων» πρόσθεσε ο ίδιος.

ΔΕΙΤΕ LIVE

Χαρακτηριστική της κατάστασης που επικρατεί στις πολιτείες που απειλούνται από τον Μάθιου (Φλόριντα, Βόρεια και Νότια Καρολίνα) μια δήλωση του δημάρχου του Cocoa Beach, Τιμ Τίμουλτι. «Θα πεθάνει κόσμος!». Μοιάζει απίστευτο να βγαίνει μια φράση τέτοια από το στόμα ενός δημάρχου, ενός ανθρώπου που έχει εκλεγεί γιατί, υποτίθεται, πως μπορεί να χειριστεί κρίσεις. Αλλά, ίσως και για να αποποιηθεί κάποιας ευθύνης, βγήκε στο CNN για να προειδοποιήσει τους πολίτες πως... θα πεθάνουν!

«Υπάρχουν διακοπές ρεύματος, αντικείμενα που προσγειώνονται στο έδαφος... Θα πεθάνει κόσμος. Είναι σημαντικό να μείνουν στα καταφύγια και να περιμένουν να περάσει η καταιγίδα. Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο», είπε. Οκ, λογικό, επόμενο και υπεύθυνο να προειδοποιεί τον κόσμο. Αλλά να προαναγγέλλει θανάτους; Καθησυχάζει τους πολίτες έτσι άραγε;

Και ο δήμαρχος του Τζάκσονβιλ προειδοποίησε πως αυτό που έρχεται, απειλεί ζωές. Και κάλεσε τους πολίτες να μείνουν στα καταφύγια...

Ο τύφωνας Μάθιου, σύμφωνα με φωτογραφία που κάνει το γύρο του διαδικτύου, φαίνεται να είναι ισχυρότερος από τον Κατρίνα, που τον Αύγουστο του 2005 είχε προκαλέσει το θάνατο περισσότερων από 1.800 ανθρώπων και είχε καταστρέψει ολοσχερώς τη Βόρεια Καρολίνα!

Και ενώ ο Μάθιου κινείται με ταχύτητα σχεδόν 120 μιλίων την ώρα προς το Κέιπ Κανάβεραλ και την Ντεϊτόνα Μπιτς της Φλόριντα, ήδη οι πρώτες καταστροφές έχουν σημειωθεί. Η εταιρία ηλεκτρισμού της Φλόριντα ανακοίνωσε ότι 4,845,260 πελάτες της δεν έχουν ρεύμα!

Ένα από τα πρώτα σημεία όπου έφτασε ο Μάθιου ήταν το νησί Μέριτ της Φλόριντα. Μάλιστα ένα βίντεο που ανέβηκε στο twitter δείχνει τη στιγμή που από τους ανέμους εκρήγνυνται καλώδια ρεύματος!

Στη Ντειτόνα Μπιτς, φωτογραφίες του CNN δείχνουν κομμάτια από ένα αυτοκίνητο και αλουμίνια από κάποιο εστιατόριο να πετάγονται στο δρόμο!

Στο προάστιο Μέλμπουρν της Φλόριντα, οι άνεμοι ήταν τόσο ισχυροί που έριξαν τα ηλεκτρικά καλώδια και ένα σπίτι τυλίχθηκε στις φλόγες!

Την ίδια ώρα, στο φως έρχεται ένα συγκλονιστικό video, από τη στιγμή που οι ισχυρότατοι άνεμοι ξηλώνουν σκεπή σπιτιού στις Μπαχάμες!


Πηγή: www.newsit.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!