Δικηγόρος Τσατάνη: Στόχος ήταν η εισαγγελέας, ο μηχανισμός εξερράγη κυριολεκτικά κάτω από τα πόδια της

Στόχος της βόμβας που εξερράγη χθες το βράδυ στα Εξάρχεια ήταν η εισαγγελέας Γεωργία Τσατάνη τονίζει ο δικηγόρος της Θέμης Σοφός. 

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 είπε: «Εγώ θεωρώ ότι ήταν στοχευμένη η εισαγγελέας, η κυρία Γεωργία Τσατάνη, γιατί αν θα δείτε το σημείο της έκρηξης, αυτό στόχευε ακριβώς στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου διαμένει η ίδια, στον πρώτο όροφο, στην πρόσοψη επί της οδού Ιπποκράτους. Δεν θέλει ούτε καν έμπειρο μάτι για να καταλάβει κανείς ότι στόχος ήταν η Γεωργία Τσατάνη», ενώ, λίγο αργότερα μιλώντας στο ραδιόφωνο του Αlpha συμπλήρωσε: «Φαίνεται από την έκρηξη ότι είχε επικεντρωθεί μπροστά από την είσοδο της πολυκατοικίας και η κυρία Τσατάνη μένει στον πρώτο όροφο, σε ένα δυαράκι. Πήγα αμέσως μόλις με ενημέρωσε η κα εισαγγελέας για το συμβάν και είδα ότι έχει εκραγεί ένας βαρύτατος εκρηκτικός μηχανισμός με τεράστιες ζημιές στην είσοδο της πολυκατοικίας. Κάτω από τα πόδια της κυριολεκτικά, εξερράγη ο μηχανισμός».

Ερωτηθείς αν η εισαγγελέας είχε λάβει απειλητικές προειδοποιητικές επιστολές ο Θέμης Σοφός τόνισε πως «η κα εισαγγελέας είχε γνωστοποιήσει στην υπηρεσία τις σοβαρές ενδείξεις που είχε για την επίθεση σε βάρος της και είχε γνωστοποιήσει στην υπηρεσία τους λόγους για τους οποίους έπρεπε να διαχειριστεί η φύλαξη, που επί έξι έτη είχε στο πλευρό της από δύο αστυνομικούς και ένα αυτοκίνητο της αστυνομίας». «Η ίδια είπε ότι η φωνή της νομιμότητας δεν τρομοκρατείται», πρόσθεσε χαρακτηριστικά και ανέφερε πως η κα Τσατάνη «τόλμησε να έχει ανεξάρτητη σκέψη και παρουσία στην κρίση της για την απόδοση δικαιοσύνης». Παράλληλα, επανέλαβε την καταγγελία ότι η εισαγγελέας το τελευταίο 20ημερο δεν είχε φύλαξη. «Η κυρία εισαγγελέας δεν συνοδευόταν το τελευταίο 20ημερο και είναι χωρίς φύλαξη ενώ επί έξι χρόνια είχε δυο αστυνομικούς και ένα περιπολικό, δικαιολογείται να συνοδεύεται με ασφάλεια λόγω των βαρύτατων υποθέσεων (τις οποίες χειρίζεται). Έχει αφαιρεθεί η φύλαξη από πολύ κόσμο, όχι μόνο από την ίδια. Η κα Τσατάνη έκανε ένσταση στην απόφαση αυτή και είχε γνωστοποιήσει στην ένστασή της ότι τους καθιστά υπευθύνους για ό,τι συμβεί».


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!