Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ - Μ. Βορίδη για τα περί παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη

Για ευθεία παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μάκη Βορίδη, ο οποίος νωρίτερα καταλόγισε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα «ανοιχτή παρέμβαση» στη Δικαιοσύνη.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά, ο κ. Βορίδης χαρακτήρισε ως «ανοιχτή παρέμβαση» τη δήλωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, ότι δεν δίνει ούτε μία πιθανότητα να ακυρώσει στο ΣτΕ το διαγωνισμό για τις άδειες.

Πρόσθεσε επίσης πως η συνάντηση του πρωθυπουργού με τους ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς και η υπόσχεση αμέσως μετά για μισθολογικές αυξήσεις «δείχνει κάτι».

Απαντώντας στον κ. Βορίδη, ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «ευθεία παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης». 

Η Κουμουνδούρου κατηγόρησε τον βουλευτή της Ν.Δ. ότι, εν όψει της συνεδρίασης του Συμβουλίου της Επικρατείας αναφορικά με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, «επέλεξε να προεξοφλήσει το αποτέλεσμα της διαδικασίας, αποδίδοντας, μάλιστα, κατηγορίες περί επηρεασμού της Δικαιοσύνης στον πρωθυπουργό. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο κ. Βορίδης άφησε και υπονοούμενα σχετικά με την στάση ανωτάτων δικαστικών». 

«Επιπλέον, ο Μ. Βορίδης παραδέχτηκε τις ευθύνες του κόμματος του για τη μη διεξαγωγή διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, την ίδια στιγμή που κατηγορούσε την κυβέρνηση για το γεγονός ότι προχώρησε σε διαγωνιστική διαδικασία», συμπλήρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Καταλήγοντας, η Κουμουνδούρου κάλεσε τον πρόεδρο της Ν.Δ., Κυριάκο Μητσοτάκη, «να ξεκαθαρίσει τη θέση του: είναι υπέρ του δημοσίου συμφέροντος και του Κράτους Δικαίου ή υπέρ της διαιώνισης της αυθαιρεσίας των καναλαρχών;».

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!