Όλο το οικονομικό επιτελείο στο Μαξίμου - Τρία νομοσχέδια απαίτησε άμεσα ο Α. Τσίπρας - Τι αποκάλυψε για τον κόφτη

- Σύσκεψη υπό τον Αλέξη Τσίπρα στο Μαξίμου με αντικείμενο την οικονομική πολιτική
- Επίσπευση των νομοσχεδίων τα οποία ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ ζήτησε ο πρωθυπουργός
- “Όσοι προσεύχονται για την ενεργοποίηση του κόφτη, θα απογοητευτούν” είπε ο Αλέξης Τσίπρας
- “Όσοι επενδύουν στην αποτυχία της διαπραγμάτευσης, να αντλήσουν λάσπη από αλλού”
- Μαντάς: Ό,τι παρουσιάζεται ως νέο μέτρο είναι ήδη ψηφισμένες ρυθμίσεις

«Είναι προφανές, ότι όλοι αυτοί που από τον Ιούλιο και τον Αύγουστο προεξοφλούν την κατάρρευση των δημοσίων εσόδων και πανηγυρίζουν γι' αυτό, τώρα διαψεύδονται», τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του, στο Μέγαρο Μαξίμου, με αντικείμενο την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, και υπογράμμισε ότι όσοι -ελλείψει στοιχειώδους δικού τους πολιτικού σχεδίου- επενδύουν τα ρέστα τους στην αποτυχία της διαπραγμάτευσης, «τώρα θα πρέπει να αντλήσουν λάσπη και να κατασκευάσουν κινδυνολογία από αλλού».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στις ενδείξεις σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας και ιδιαίτερα στη σταθερά πτωτική τάση της ανεργίας, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, καθώς και στην υπέρβαση του στόχου των φορολογικών εσόδων, κατά 812 εκατ. για τον Σεπτέμβριο και κατά 1,4 δισ. για τους πρώτους εννέα μήνες του 2016.

 «Είναι προφανές, ότι όλοι αυτοί που από τον Ιούλιο και τον Αύγουστο προεξοφλούν την κατάρρευση των δημοσίων εσόδων και πανηγυρίζουν γι' αυτό, τώρα διαψεύδονται. Η είδηση της υπέρβασης των φορολογικών εσόδων κατά 812 εκατομμύρια ευρώ από τον στόχο για τον Σεπτέμβριο και κατά 1,4 δισ. για το εννεάμηνο, είναι μία είδηση που διαψεύδει τις προσδοκίες τους», σημείωσε σχετικά. «Είναι μία είδηση που θα απογοητεύσει οικτρά όσους προσεύχονται καθημερινώς για την ενεργοποίηση του "κόφτη" και επενδύουν τα ρέστα τους στην αποτυχία της διαπραγμάτευσης, ελλείψει στοιχειώδους, δικού τους, πολιτικού σχεδίου», επεσήμανε ο κ. Τσίπρας. «Τώρα θα πρέπει να αντλήσουν λάσπη και να κατασκευάσουν κινδυνολογία από αλλού. Θα πρέπει να τους ευχηθούμε έμπνευση και δημιουργικότητα στη διαχείριση των πολιτικών τους αδιεξόδων», πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε την επίσπευση της κατάθεσης των νομοσχεδίων, τα οποία ανακοινώθηκαν στα εγκαίνια της ΔΕΘ και αφορούν τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, την εθελούσια αποκάλυψη αδήλωτων εσόδων και τη ρύθμιση των ασφαλιστικών οφειλών για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, οι αναπληρωτές υπουργοί Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης και Γιώργος Χουλιαράκης, καθώς και συνεργάτες του πρωθυπουργού και των υπουργών.

Μαντάς: Ό,τι παρουσιάζεται ως νέο μέτρο είναι ήδη ψηφισμένες ρυθμίσεις

Νωρίτερα μιλώντας στο ΑΠΕ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς υποστήριξε: "Δεν υπάρχουν νέα μέτρα, φορολογικά ή άλλα στον προϋπολογισμό. Ό,τι παρουσιάζεται ως νέο μέτρο είναι ήδη ψηφισμένες ρυθμίσεις που ενεργοποιούνται σταδιακά και αφορούν τα μέτρα 5,4 δισ. στη διάρκεια του τριετούς προγράμματος"

«Θέλω να είμαι σαφής. Δεν υπάρχει καμιά περίπτωση ενεργοποίησης του κόφτη» τονίζει και συμπληρώνει: «Αντίθετα ο προϋπολογισμός του 2017 θα είναι ο πρώτος αναπτυξιακός προϋπολογισμός και θα έχει στιβαρό κοινωνικό πρόσημο».

«Συγκεκριμένα, η πρόβλεψη για ανάπτυξη 2,7% είναι μια συνετή πρόβλεψη που πατάει στα πραγματικά δεδομένα της οικονομίας μας, ενώ το κοινωνικό πρόσημο αναλύεται στις παρακάτω 4 παρεμβάσεις: Πλήρη επέκταση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης με πιστώσεις έως 760 εκ. για 250.000 νοικοκυριά ακραίας φτώχειας. Αύξηση του εθνικού σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων κατά 250 εκατ. ευρώ που θα αντισταθμίσει πλήρως την προβλεπόμενη μείωση του συγχρηματοδοτούμενου σκέλους. Πρόβλεψη για την ενίσχυση της Υγείας της Κοινωνικής Προστασίας και της Παιδείας και Συνεισφορά 100 εκατ. ευρώ για τις ρυθμίσεις μη εξυπηρετούμενων δανείων των υπερχρεωμένων νοικοκυριών με συγκεκριμένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια», τονίζει στη δήλωση του στο Πρακτορείο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει

«Όσοι καταστροφολογούν θα διαψευστούν για μια ακόμη φορά όχι μόνο για την επόμενη χρονιά αλλά και για το κλείσιμο του 2016».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

 


Πηγή: www.newsit.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!