Μαξίμου: Προστατεύεται η πρώτη κατοικία όλων των φυσικών προσώπων

«Παράλληλα», αναφέρεται στην ανακοίνωση θα συσταθεί εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης δημόσιων και ιδιωτικών οφειλών των επιχειρήσεων και των επιτηδευματιών, όπως αποφασίστηκε σήμερα από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ). Κατά αυτόν τον τρόπο, για πρώτη φορά το Δημόσιο, τα Ταμεία και οι Τράπεζες θα συμμετέχουν από κοινού στην απομείωση χρεών υπερχρεωμένων αλλά βιώσιμων επιχειρήσεων, προσφέροντας μια διέξοδο σε όσους πιθανώς θα αντιμετώπιζαν τον κίνδυνο του πλειστηριασμού».

Το πρωί της Τετάρτης, ανακοινώθηκε το πάγωμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για χρέη προς το δημόσιο (φόρους κα), τουλάχιστον έως το τέλος του 2017. Η ρύθμιση, σύμφωνα με πληροφορίες, θα προβλέπεται σε τροπολογία που σχεδιάζεται να κατατεθεί στη Βουλή άμεσα, με στόχο να εναρμονισθεί η νομοθεσία για τους πλειστηριασμούς ακινήτων για τα χρέη προς το δημόσιο με αυτήν που ισχύει για τα χρέη από δάνεια στις τράπεζες και η οποία προστατεύει την πρώτη κατοικία με βάση συγκεκριμένα εισοδηματικά και άλλα κριτήρια.

Το θέμα της ρύθμισης των χρεών και των πλειστηριασμών είχε προκαλέσει νωρίτερα έντονη αντιπαράθεση και πόλεμο ανακοινώσεων μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης: "Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ βρίσκεται αντιμέτωπη με το αδιέξοδο των πλειστηριασμών που η ίδια δημιούργησε. Για οφειλές ακόμη και για 500 ευρώ προς το Δημόσιο, νοικοκυριά και επιχειρήσεις απειλούνται, πρώτη φορά, να χάσουν τα ακίνητά τους!Και η Κυβέρνηση τι κάνει;

Μια ημέρα πριν το 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – προφανώς για να περιορίσει τις εσωκομματικές αντιδράσεις - υπόσχεται ότι "θα" φέρει νομοθετική ρύθμιση για να προστατέψει την πρώτη κατοικία από οφειλές προς το Δημόσιο... Το "υπόσχεται" σήμερα για να το ξεχάσει τη Δευτέρα..." σημείωνε σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

"Ψέματα, λάσπη και κινδυνολογία το τελευταίο καταφύγιο της ΝΔ" απάντησε με ενημερωτικό σημείωμα το Μαξίμου, υπενθυμίζοντας ότι με το email Χαρδούβελη η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ είχε δεσμευτεί για πλήρη άρση κάθε προστασίας από πλειστηριασμούς αδιαφορώντας για τις κοινωνικές συνέπειες. "Τελικά, η περιβόητη «Συμφωνία Αλήθειας» που περιφέρει ο κ. Μητσοτάκης αποδεικνύεται ένα συνονθύλευμα από ασύστολα και συνειδητά ψέματα" ήταν η απάντηση κυβερνητικών κύκλων".


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!