Σύνοδος της Ιεραρχίας: Αναμένεται να συζητηθεί το μάθημα των Θρησκευτικών


Ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι την Παρασκευή.

Το μάθημα των Θρησκευτικών θα είναι ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν, όπως έχει δηλώσει ο Αρχιεπίσκοπος και το βέβαιο είναι ότι θα προκαλέσει ένταση.
Το πρωί τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Συνοδικό Παρεκκλήσιο των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, Καθολικό της Ιερᾶς Μονής Πετράκη, υπό του νεωτέρου τη τάξει Μητροπολίτου Καρπενησίου κ. Γωργίου και αμέσως μετά άρχισαν οι εργασίες της Συνεδριάσεως με εναρκτήρια Ιερά Ακολουθία στο Μέγα Συνοδικό. Στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας, προσφώνησε τους Σεβασμιωτάτους Συνοδικούς Συνέδρους και αντιφώνησε ο πρώτος τη τάξει Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης εκ των μελών της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας, Μητροπολίτης Καρυστίας κ. Σεραφείμ. Όπως έχει δηλώσει ο Αρχιεπίσκοπος θα ενημερώσει το Σώμα της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας σχετικά με τα ζητήματα που έχουν προκύψει με το μάθημα των Θρησκευτικών και τα νέα εκπαιδευτικά προγράμματα. Οι σχέσεις της Εκκλησίας με την Πολιτεία θα είναι, λοιπόν, καθώς και οι αντιδράσεις και των δύο πλευρών ενδέχεται να δημιουργήσουν έντονες αντιδράσεις κατά την σημερινή Συνεδρία.

Πηγή: www.newsbomb.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!