Αμερικανική παρέμβαση για το ελληνικό χρέος - Τζακ Λιου: Άμεση αναδιάρθρωση

Για άλλη μία φορά ο υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζακ Λιου παρενέβη στο ζήτημα του ελληνικού χρέους και μιλώντας στο Ινστιτούτο Πίτερσον έκανε λόγο για άμεση ανάγκη αναδιάρθρωσης του χρέους.

Όπως σημειώνει ο Αμερικανός υπουργός εδώ και καιρό έχουν εμπλακεί ακόμα και οι Ηνωμένες Πολιτείες στο θέμα για την οικονομική κατάσταση στο θέμα του χρέους, υπογραμμίζοντας πως "ευτυχώς δεν είμαστε σε φάση άμεσης κρίσης.

Δήλωσε πως η τελευταία συμφωνία για την Ελλάδα είναι σημαντική γιατί αποφασίστηκε η αναδιάρθρωση του χρέους χαρακτηρίζοντάς το μάλιστα μη βιώσιμο και σημείωσε με νόημα πως "όσο καθυστερείς να το κάνεις, τόσο πιο δυσκολο γίνεται για την οικονομία που στηρίζει το χρέος".

Όπως εξήγησε το χρέος μειώνεται για κάθε χώρα, όταν η οικονομία βρίσκεται σε ανάπτυξη και το χρέος αυξάνεται ότι η οικονομία βρίσκεται σε ύφεση. Σημείωσε επίσης με νόημα πως η Ελλάδα συνεχίζεται να εργάζεται με όλους τους Θεσμούς και το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του χρέους παραμένει στο τραπέζι.


Πηγή: www.newsit.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!